Bilder & De Clercq

Gemak dient de mens. Helemaal tegenwoordig. Allerlei initiatieven, om ons makkelijk gezond te laten eten, schieten als paddenstoelen uit de grond. Waaronder Bilder & De Clercq in Amsterdam. De eerste maaltijdwinkel in Nederland, ingericht naar recept.

Met andere woorden, een supermarkt waarin je kan kiezen uit 13 hoofdgerechten en 1 nagerecht. Zodra je binnenstapt komen de heerlijke etensgeuren al op je af. Van één gerecht kun je een klein beetje proeven. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Dan kijk je op de zéér verleidelijke fotoborden en kiest waar je zin in hebt. Pakt vervolgens van een tafel alle ingrediënten en het recept die nodig zijn om het gekozen gerecht te bereiden. Allemaal precies afgestemd op 1 of 2 personen. Dus no food waste. Eénmaal thuis staat je gerecht, bereid met zorgvuldig gekozen producten, in nog geen 30 min. op tafel. Wat wil je nog meer?

Behalve de recepten, bedacht door twee chefs, kun je er terecht voor andere boodschappen. Van de limited edition Tonny's chocolade, het handgemaaktbrood.nl, de zaai-het-zelf zakjes van www. seedforfood.com tot de limonades van Belvoir. Trouwens, ook wel heel handig zijn de maaltijden die je hier voor je kleine kunt kopen. Gemaakt door Eef van KidsEten. En hoe kan het ook anders, bereidt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

En omdat Mark en ik een weekendje zonder kinderen waren en veel behoefte hadden aan wat gemak, koos ik bij Bilder & De Clercq deze verrukkelijke pasta.

Drie kazen pasta met bieten

Ingrediënten (2 pers):

100 gr zachte geitenkaas

100 gr parmezaanse kaas, geraspt

200 gr mascarpone

3 teentjes knoflook

12 blaadjes salie

100 gr farfalle pasta

4 gekookte bieten

2 el olijfolie

zout en versgemalen peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bieten in 6 partjes, doe ze in een ovenschaal samen met de hele teentjes knoflook, salieblaadjes, olijfolie, zout en peper. Meng het goed door elkaar en doe vervolgens 15 tot 20 min. in de oven. Als de bieten uit de oven komen, verwijder dan het velletje van de knoflook teentjes en plet ze met een vork en zet opzij.

Kook vervolgens in ca. 8-10 min. de pasta gaar. Houd een beetje van het kookvocht in een kommetje apart. Meng de pasta met de parmezaanse kaas, mascarpone, geplette knoflook en een beetje kookvocht. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met de geroosterde bietjes en gekruimelde geitenkaas er bovenop.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.