Brownie in a jar

Het is weer swaptijd. Dus tijd om een kijkje te nemen in de foodwereld van een andere blogger. Eerder deed ik dit al bij Eetlust, Etenmaken en OnaPonakookt. En deze maand mag ik een virtueel bezoekje brengen aan Princess and the Chickpea, een healthy food & lifestyle blog. Alleen de naam al is helemaal leuk. En Vera blijkt zich ook nog eens te verdiepen in voedingskunde. Helemaal op mijn lijf geschreven dus.

Princess and the Chickpea kiest vooral voor plantaardige ingrediënten en natuurlijke suikers. Zo voelt ze zich veel beter. Recepten als boekweit kruidkoek, quinoa havermoutkoekjes, amandel kaneelkoekje en chia chocomouse kleuren haar site. Op instagram ontdekte ik al de brownie in a jar. En werd ik erg nieuwsgierig hoe je in nog geen 2 min in de magnetron een brownie maakt. Samen met mijn liefde voor food in a jar; het ideale foodblogswap recept.

Zelf voegde ik nog een kleine touch toe aan het recept. Voor een spannend effect en een mooiere foto. Want zo uit de magnetron smaken ze lekkerder dan dat ze eruit zien. Althans bij mij. En om in de plantaardige stijl van Vera te blijven, heb ik gekozen voor natuurlijke smaakmakers en toppings.

Vera dankjewel voor je inspiratie, heerlijke foto's en recepten. Het was een feest iets van jouw blog te koken!

Brownie in a jar

 
 
 
 
 
 
 

Ingrediënten (2 brownies)
4 el speltmeel
2 el kokosbloesemsuiker
2 el cacao
1 ei
1/2 tl bakpoeder
4 el water
snufje zout

 


Bereiden

Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze goed door elkaar. Verdeel het beslag tot de helft in een pot. Verwarm de brownie gedurende 1,5 min in de magnetron op vol vermogen. Laat de brownies eerst afkoelen voordat je de deksel erop draait.

 

Crunchy Pindakaasroom

Ingrediënten
1 tl pindakaas (zonder suiker)
1 el kokosroom*
1 el ongezouten pinda's, geroosterd

 

 


Bereiden

* Kokosroom maak je heel eenvoudig zelf volgens dit recept


Meng de pindakaas met de room en verdeel over 2 brownies. Garneer met de geroosterde pinda's.



Spicy Kokosroom

Ingrediënten
2 el kokosroom*
1 el geraspte kokos
1 tl chilivlokken

 


Bereiden

* Kokosroom maak je heel eenvoudig zelf volgens dit recept

Verdeel op elke brownie 1 el kokosroom en garneer met geraspte kokos en chilivlokken.

Tip: maak een brownie met deze topping nog verrassender door een snufje fijngemalen chilivlokken toe te voegen aan het deeg. Eventueel in combinatie met een snufje zeezout.

 

Graag op de hoogte blijven van alle Foodblogswap recepten? Volg dan de Foodblogswap op Twitter of op Pinterest!

En ben jij ook heel benieuwd welk PipFoods recept er deze maand wordt gemaakt? Hou dan het blog van Wolferien in de gaten!

Door Sandra op
Ohhhh goddelijk! Wat een crea Bea idee! Wil ik ook maken

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.