Geroosterde zoete aardappel met ricotta

Einde van de maand. Dat betekent in foodyland tijd om te swappen! En dit keer mag ik dat doen met Maaike van MiCook. Maaikes liefde voor de keuken en lekker eten ontstond toen ze besloot een paar kilootjes af te vallen. Met behulp van de Eetmeter van het Voedingscentrum ontdekte ze een gezonde, verantwoorde en gevarieerde keuken en leerde ze nieuwe ingrediënten en smaken kennen. Daar wordt deze voedingskundige natuurlijk helemaal blij van!

Maaike is sindsdien niet meer weg te slaan uit de keuken en deelt haar enthousiasme via waanzinnig lekkere gerechten op haar blog. Met gerechten als Griekse yoghurt met geroosterde bulgur en mango, aubergine pizza's en chocolade cheesecake with salted caramel maakt ze met het niet echt makkelijk.

Maar, omdat swappen niet betekent een recept letterlijk kopiëren, maar je laten inspireren door een recept, heb ik gekozen voor geroosterde wortels met ricotta. Op zich al een goddelijke combinatie, alleen wilde ik deze keer een hoofdgerecht maken. Daarom heb ik gekozen voor zoete aardappels ipv wortels. En voor geroosterde ricotta. Het gerecht krijgt nog een extra zoete crunchy bite door de rode ui grof te snijden en ook mee te roosteren.

Voor dit recept liet Maaike zich op haar beurt weer inspireren door een kookboek van Matt Preston waarin hij ipv wortels, witlof gebruikt. En zo gaan recepten een eigen leven leiden en reizen ze af naar verschillende continenten om vervolgens weer gedeeld te worden. Mocht jij dit gerecht ook weer net iets anders maken? Deel het dan met ons. Want zo blijft voeding leven!

Ook heel benieuwd welk PipFoods recept er deze maand wordt gemaakt? Hou dan het blog van Ivanka in de gaten! En wil jij graag op de hoogte blijven van alle Foodblogswap-recepten? Volg dan de Foodblogswap op Twitter of op Pinterest!

 

Geroosterde Zoete aardappel met ricotta

 

Ingrediënten


1 kg zoete aardappels, geschild en grof gesneden

2 rode uien, grof gesneden

250 gr ricotta

30 gr pompoenpitten, geroosterd

30 gr amandelschaafsel, geroosterd

3 el rijststroop

3 el olijfolie

handvol peterselie, fijngehakt

zeezout en versgemalen peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel de zoete aardappels en rode ui over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Verdeel na 15 min de ricotta over de geroosterde groente en rooster dan nog eens 20 min.

Verdeel de zoete aardappels, rode ui en ricotta op een schaal en bestrooi met geroosterde pompoenpitten en amandelschaafsel. Besprenkel tot slot met de rijststroop en garneer met de peterselie.

Door Maaikehttp://www.MiCook.nl op - MiCook.nl
Ooooh, lekker! :) Wij zijn gek op zoete aardappel, dus deze variant gaat hier ook een keer op tafel komen!

Bedankt voor het leuke stukje! :)

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.