Gevulde auberginerolletjes

De Foodblogswap. Daar is die weer. Tijd voor alle Nederlandse foodbloggers om elkaars recepten te maken. Meer weten? Kijk dan even hier of hier.

Zo leuk om elke keer weer een kijkje in andermans keuken te nemen. Te kiezen welk gerecht het meest aanspreekt. En een keer een recept van een ander te maken. Want ik zie zoveel lekkere recepten bij medebloggers, in kookboeken en op televisie. Die ik allemaal zo graag zou willen maken. Maar bijna nooit doe. Mijn uurtjes in de keuken gaan allemaal op aan eigen bedenksels.

Deze keer mag ik een recept kiezen van Etenmaken. Sophie kookt voor de mensen van wie ze houdt. Meestal vegetarisch, met veel groenten en zonder food waste. Daar sluit ik me helemaal bij aan. Best lastig dus om een keuze te maken. Maar deze keer ga ik voor de auberginerolletjes gevuld met noten en geitenkaas. Want zoals ik hier al schreef, heb ik iets met gevulde dingen. Het verrassingseffect is gewoon leuk. En deze rolletjes zijn echt super, super Tasty! Zelfs de kids, die niet echt dol zijn op aubergine, vonden het top.

Wist je trouwens dat aubergine behoort tot de meest caloriearme groenten. Daarnaast zit deze paarse spons ook nog eens vol met vezels, kalium, magnesium en vitamine B9. En met foliumzuur. De ideale groenten dus voor wie zwanger is en niet teveel wil aankomen.

En voor wie nog meer kookinspiratie wil opdoen, kan ons volgen op twitter: @foodblogswap

Auberginerolletjes gevuld met noten en geitenkaas

Ingrediënten
4 kleine aubergines, gesneden in plakken
2 uien, kleingesneden
8 blaadjes salie, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes (bio)
120 gram ongezouten noten, fijngehakt
80 gram verse geitenkaas
100 gr geraspte kaas
olijfolie
zout en peper
nootmuskaat

 

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de plakken aubergine met een beetje olijfolie. Bak ze vervolgens in een (grill)pan. Fruit 1 ui in een beetje olijfolie aan in een pan. Voeg de tomatenblokjes eraan toe. Laat de saus gedurende 30 min. op middelmatig vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Fruit intussen het andere ui aan tot het zacht is. Het mag ook wat bruin worden. Bak dan even de noten mee en op het laatst ook de salie en knoflook. Laat dit even afkoelen in een kom. Voeg de geitenkaas toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rol de plakken aubergine op met een lepeltje vulling in het midden en leg ze in een ovenschaal. Dek de aubergines af met wat tomatensaus en garneer met de geraspte kaas. Gratineer de auberginerolletjes gedurende 20 min. in de oven. Lekker met knapperig stokbrood.

Door Sophie van Wijnen op
Dankjewel, ik ga meteen op zoek naar die plaat. Het moet er maar eens van komen...
Door Patricia op
Hoi Sophie,
Wat leuk om je reactie hier te lezen! Wij vonden het echt een super recept. Ik heb een grill/tosti ijzer gebruikt (van cloer) . Ideaal. Vooral voor groenten, maar ook voor panini.

Ps: ga je crackers op de voet volgen. Binnenkort hier ook een lekker cracker recept.
Door Sophiehttp://etenmaken.blogspot.nl op - http://etenmaken.blogspot.nl
Ha Pip,
Bedankt voor je mooie verhaal! En wat grappig dat het bij je kinderen er nu wel in ging. Ze zijn toch nog behoorlijk herkenbaar hier, die aubergines ;-).
Oh trouwens, heb jij nog een tip voor een grillpan? Ik doe alles nu in mijn Fisslerkoekenpan en ik zou denk ik alleen maar een grillpan zonder anti aanbaklaag willen, maar ik hik er een beetje tegenaan. Jouw strepen zien er zo mooi breed en licht uit, dus ik was benieuwd hoe jij de aubergines hebt gegrilld?

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.