Jamie viert feest!

Maak daarom kans op 3x een jaarabonnement op Jamie magazine, 1x alle 25 nummers van Jamie magazine, 1x een foodiebag of 5x een dvd van Jamie in 30 minuten!!

 

Al de hele maand juli is het feest bij Jamie. Zo organiseerde ik zelf als gastblogger van JamiemagazineNL vijf gezellige feestjes; waaronder een burger party een kids party en een popsicle party. Maar het feesten gaat nog even door. Want Jamie magazine, het bekroonde culinaire tijdschrift, publiceert deze week de 25ste Nederlandstalige editie.

En ik kan jullie vertellen, deze 25ste editie is één groot zomers feestnummer vol met de vrolijkste cocktails, oogverblindende taarten en heel veel zonnig buiteneten. Zonder twijfel een must have voor iedereen die zich wil laten inspireren door één van de meest toonaangevende foodinspirator van deze tijd.

Mij inspireerde hij al lang geleden. Eerst met zijn eigen televisieshow, waarin hij zijn kijkers liet zien dat puur en eerlijk eten voor iedereen mogelijk is. En later met zijn kookboeken, maatschappelijke projecten en Jamie magazine. Al bladerend door de afgelopen 25 edities, die ik als culifanaat zorgvuldig bewaar, zag ik weer de meeste heerlijke creaties voorbij komen. Zoals de frittata met stilton en bimi en de mini eclairs met banaan kokosvulling en pindakaastopping. Maar de runderlende (die ik altijd vervang door tonijn) met paksoi, sojasaus en gember* is en blijft toch wel mijn favoriet. Eénmaal zelf gemaakt, weet je precies waarom. Heerlijk even zo'n trip down memory lane!

 

Natuurlijk viert Jamie dit feest niet alleen, maar ook met jullie. En daarom mag ik deze geweldige prijzen verloten.

3x een jaarabonnement op Jamie magazine

1x alle 25 nummers van Jamie magazine

1x een foodiebag

5x een dvd van Jamie in 30 minuten

 

Wat moet je doen? 

Het enige dat je hiervoor moet doen, is jouw favoriete Jamie-recept hieronder delen.

En het zou natuurlijk leuk zijn als je hiervan tevens een foto deelt via instagram, twitter of facebook met hashtag #pipfoods #jamiemagazinenl

Dus klim in de pen en pak je smartphone, want wie weet ben jij binnenkort één van die gelukkige! Ik hou je hier op de hoogte.

 

 

* Gegrilde tonijn met paksoi, sojasaus en gember


 

Ingrediënten (4 pers.):

4 tonijnmoten

2 stronken paksoi

15 gr zwarte sesamzaadjes, geroosterd

2 struikjes paksoi

8 el sojasaus

sap van 1 limoen

4 el olijfolie

een stukje gember van 2,5 cm, geraspt

1/2 teentje knoflook, geraspte

1 chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden

zeezout en zwarte peper

 

 

 

Bereiden

Meng de gember, knoflook, Spaanse peper, limoensap met 2 el olijfolie. Bestrooi de tonijn met zout en peper en 2 el olijfolie. Gril de tonijn in een grillpan 2,5 min. aan beide kanten. Kook intussen de paksoi gedurende 5 min. gaar. Leg alle paksoi op een bord met daar bovenop de gegrilde tonijn, gesneden in plakken. Sprenkel eerst de sojasaus over de tonijn en daarna het gembermengsel. Garneer met zwarte sesamzaadjes.

Tip: vooraf kun je de sesamzaadjes roosteren, het oliemengsel maken en de paksoi gesneden in een pan met koud water bewaren.

Dank voor al jullie heerlijke recepten! En inspiratie. Inmiddels zijn de lootjes getrokken en hebben de winnaars allemaal bericht gekregen. Gefeliciteerd Christien, Willemien, Vivian, Anita, Cecile, Sandy, Els, Arianne, Charlotte en Hiske. 

Door Sandy vdK op
foodiebag ontvangen!! Echt ontzettend leuk!! Bedankt!!
Door Es'http://www.es-factory.nl/blog op - es-factory.nl/blog
Ik heb vele favorieten. Maar de Bombay aardappeltjes met kip en feta is wel de grootste. Ook als thuisafgehaald maaltijd.
Door Christienhttp://www.oesters-en-uien.blogspot.nl op - oesters-en-uien.blogspot.nl
Ik ben dol op pasta pesto. Jamie heeft deze heel speciaal gemaakt door kerstomaatjes, peultjes en nog een paar andere groente toe te voegen en pikante rozemarijnkip.
Door Willemien op
Ik houd van Jamie's kookprogramma waarin hij in 2x15 minuten een heerlijk gerecht op tafel zet. Daarvan heb ik laatst een onderdeel gemaakt en ik was onwijs verrast door de smaak en structuur en het gemak waarmee je het klaarmaakt! Het was Thaise vis uit de oven.
Verwarm de oven voor op 200 gr. Celcius
Vet een stenen bord of schaal in met sesamolie
Snijd witvis en/of zalm in mooie gelijke repen van 1cm dikte
Leg de visrepen om en om op het bord in een cirkel totdat je hele bord gevuld is met vis
Besprenkel de vis rijkelijk met sesamolie en sesamzaadjes, honing, limoensap en in ringetjes gesneden rode peper
Bak de vis 7 minuten in de over en klaar is kees. Super easy, super delish!
Door Sandy vdK op
Ik ben dol op pasta en op Jamie en vind het erg lastig kiezen... de laatste die ik gemaakt heb is Pasta met ricotta en kruiden (http://www.jamiemagazine.nl/nl/artikel/30380/pasta-met-ricotta-en-kruiden.html) en die was ook erg lekker! Mijn guilty pleasure van Jamie is een broodpudding met Baileys.. ik weet zo niet uit welk boek het kwam en dat is geloof ik maar goed ook ;-)
Door Julia op
Mij kun je midden in de nacht wakker maken voor de citroen gevuld met mozzarella en ansjovis
Door Els Phttps://twitter.com/nimfje83 op - https://twitter.com/nimfje83
Ik ben echt verslaafd aan Jamie's spaghetti vongole!
Die simpele en pure smaken, heerlijk authentiek Italiaans genieten!
En het ziet er ook elke keer precies zo uit zoals mister Oliver het zelf maakt! :)

https://twitter.com/nimfje83/status/497220926963220480/photo/1

Spaghetti Vongole van Jamie:


Ingrediënten

400 gr gedroogde spaghetti
250 ml witte wijn
10 kerstomaatjes
4 teentjes look
1 bos fijngehakte platte peterselie
1 kg venusschelpen
zeezout
zwarte peper
Olijfolie (Extra Vierge)
1 gedroogde chilipeper


Bereiding

Breng een pot met water aan de kook. Terwijl je wacht, kun je je schoongemaakte venusschelpen controleren. Als er tussen zitten die niet goed dicht zijn, geef er dan eens een ferme tik op. Als ze zich niet vanzelf sluiten, gooi ze dan weg. Zet een grote pan met deksel op een hoog vuur en laat ze warm worden. Snijd de stengels van de peterselie fijn, leg ze aan de kant en versnijd dan ruwweg de blaadjes. Pel en hak de knoflook fijn, snijd de tomaten in vier stukken en zet je wijn klaar.

Gooi de pasta in het kokende water en voeg er een goede snuif zout aan toe. Kijk op de verpakking voor de kooktijd om je pasta al dente te krijgen. Zo’n vijftal minuten voor je pasta klaar is, begin je pas echt met koken. Nu moet het snel gaan, geen gerommel meer. Giet 4 rijkelijke scheuten olijfolie in de hete pan en doe er de look, de peterseliestengels en een flinke snuif peper en zout bij.

Verkruimel de gedroogde chilipeper erin en voeg er ook de stukken tomaat aan toe. Blijf voortdurend roeren en zodra de look begint te verkleuren, mogen de venusschelpen en de wijn erbij. Het zal spetteren en stomen, dus schud alles eens goed op en zet dan het deksel op de pan. Na 3 à 4 minuten zul je zien dat de venusschelpen zich beginnen te openen. Blijf draaien met de pan tot ze allemaal opengegaan zijn. Haal nu de pan van het vuur en gooi de venusschelpen weg die dicht zijn gebleven.

Ondertussen moet je pasta zowat ideaal zijn. Giet hem af en doe hem dan in de pan met venusschelpen, samen met de peterselieblaadjes en nog een extra scheutje olijfolie. Blijf nog een tweetal minuutjes roeren op opschudden tot de pasta het sap van de venusschelpen goed geabsorbeerd heeft. Klaar om op te dienen. Geen Italiaan die eraan zou denken dit gerecht te eten zonder wat verse hompen brood om het sap mee op te slorpen.
Door Arianne op
Deze smulpaap is dol op desserts en mijn favoriete gerecht van Jamie en dat is dan ook de citroenpudding van blz. 284 in Happy Days met the Naked Chef. Wat zal ik ervan zeggen, heerlijk fris citroenig, lekker romig (maar geen slagroom), krokant. Het is gewoon ontzettend yummie. Bovendien is het nog eens makkelijk te maken en kan je het goed voorbereiden als je bezoek krijgt maar ik maak het ook voor ons als ik zin heb in een lekker dessert.
Door Charlotte op
Voor- en hoofdgerechten van Jamie zijn prima, maar wat is het allerlekkerste?? Toetjes. Bijvoorbeeld deze tiramisu, the best dessert : ) Uit het kookboek van Jamie's reizen:

ingrediënten
250 g pure chocola (70% vaste cacaobestanddelen) van goede kwaliteit
50 g boter, in blokjes
175 g lange vingers
400 ml hete, zoete koffie
Vin Santo of een andere zoete dessertwijn
4 grote eieren, liefst vrije uitloop of biologisch
100 g tafelsuiker
750 g mascarpone
2 sinaasappels
een paar verse koffiebonen, fijngestampt

bereiden
Zet een glazen kom op een pan zachtjes pruttelend water, maar zorg dat de bodem van de kom met water niet raakt. Kruimel 200 g van de chocola in de kom en houd de andere 50 g aan één stuk. Doe er de blokjes boter en een snufje zout bij, en wacht ongeveer 5 minuten tot alles gesmolten en gemengd is. Help een beetje door af en toe even te roeren.

Bekleed intussen een grote, diepe kom of ronde aardewerken schaal (ongeveer 30 cm in diameter en 12 cm diep) met lange vingers en giet er voorzichtig de hete koffie overheen. Schenk een paar scheutjes Vin Santo bij de gesmolten chocola, roer het erdoor en sprenkel het mengsel over de lange vingers. Smeer de chocola met een spatel uit zodat je een mooi gelijkmatig laagje krijgt. Zet de schaal even opzij om af te koelen.

Scheid de eieren en doe de eiwitten en de dooiers elk in een aparte kom. Doe de suiker (eventueel met een scheutje Vin Santo) bij de dooiers en klop ze gedurende 5 minuten met een handmixer op de hoogste stand, of met de hand, tot de suiker is opgelost en de dooiers bleek en luchtig zijn. Spatel er de mascarpone en de geraspte schil van 1 sinaasappel door.

Was en droog de gardes en klop de eiwitten met een snufje zout tot er stijve punten op blijven staan - het moet ongeveer dezelfde consistentie hebben als het mascarponemengsel en moet niet meteen inzakken als je de gardes uit de kom haalt.

Spatel met een grote metalen lepel eerst een flinke klodder eiwit door het mascarponemengsel en schep er vervolgens de rest van het eiwit door. Schep en smeer dit mengsel op de lange vingers met chocola in de kom.

Strooi er de fijngestampte koffiebonen op. Schaaf de rest van de chocola met een dunschiller of een vlijmscherp mes in sierlijke krullen en strooi die er samen met de helft van de geraspte schil van de tweede sinaasappel overheen. Zet de tiramisu ongeveer 2 uur in de koelkast om hem op te laten stijven.
Door Hiske de Jonghttp://www.catchthebluefish.com/ op - catchthebluefish.com/
Oh welke zal ik kiezen, ik kook zoveel uit Jamie. Maar laat ik lekker zomers gaan en iets wat ik vorige week nog voor veel kids heb gemaakt:

Turkse pizza's op tortilla met gesnipperde salade en feta

4 personen, 525 cal
Jamie 15 min, p 114

Pizza:
[ ]150g mager gehakt
[ ]50g gepelde walnoten
[ ]2 takjes verse rozemarijn
[ ]2 eetl tomatenpuree
[ ]1 citroen
[ ]4 grote bloemtortilla's

olijfolie
[ ]2 tenen knoflook
[ ]1 theel komijnzaad
[ ]1 theel gerookt zoet paprikapoeder

Salade:
[ ]4 lenteui
[ ]1 groene paprika
[ ]1/4 komkommer
[ ]3 rijpe tomaten
[ ]1 kropje littelgemsla
[ ]1/2 bosje verse koriander
[ ]1/2 bosje verse dille
[ ]30g feta

[ ]1 eetl extra vierge-olijfolie
[ ]1 eelt rodewijnazijn

Voor erbij:
[ ]4 volle eetl magere humous
[ ]naar keuzeL chilisaus
[ ]ingelegde spaanse peper


* verwarm oven op 240C


* pan: 1 eetl olijfolie, gehakt, peper, zout, komijnzaad, paprikapoeder, rode peper
* verkruimel walnoten bij, rits naadjes van rozemarijn -> roer rul


* maak lenteui schoon, maak paprika schoon, snijd alle groenten en kruiden voor salade


* knijp ongepelde teen knoflook door knoflookpers -> doe bij vlees
* roer tomatenpuree en citroensap erdoor
* zet pan van vuur


* leg tortilla's op 2 grote bakplaten
* spreid gehaktmengsel met achterkant van lepel over tortilla's
* zet pizza's 5 min in oven


* maak salade aan met extra vierge-olijfolie, azijn, peper, zout -> hussel door elkaar en verkruimel feta erover


* beleg pizza's royaal met salade
* serveer met humous en eventueel met chilisaus of ingelegde pepers
Door vivianhttps://www.youtube.com/watch?v=SP_iAEUxNDc op - https://www.youtube.com/watch?v=SP_iAEUxNDc
Je kan me snachts wakker maken voor alle soorten pasta's, die van jamey gemaakt in de snelkookpan vind ik wel een van de favorieten! Kijk maar:
Door Anita op
Dit is zo lekker!!!
Kip - Pollo alla cacciatora (kip op de jagersmanier)

Ingrediënten

olijfolie om in te bakken
1 Spaanse peper, in stukjes
1 hele kip, in grote stukken
bosje peterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
500 g tomaten, in middelgrote stukken

Bereidingswijze:

Verhit wat olie in een hapjespan en voeg knoflook en Spaanse peper toe.
Doe de stukken kip erbij en braad ze aan beide kanten aan.
Doe de tomaten en zout en peper erbij en schep om.
Laat ongeveer 45 minuten pruttelen met de deksel op de pan, totdat de kip gaar is. Serveer met fijngehakte peterselie.
Door De smaak van cecilehttp://www.desmaakvancecile.com op - desmaakvancecile.com
Leuke actie! Mijn favoriete recept is deze overheerlijke lasagne
http://www.jamieoliver.com/nl/recipes/beef-recipes/simple-baked-lasagne
Echt comfort food in de herfst & winter, goed glas rode wijn erbij, openhaard aan en genieten!

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.