Librije's Atelier

Lapsang thee uit een kristallen wijnglas. Met een mini kardemom cakeje. Zwart wc papier met pepermuntgeur op de wc. En een keuken waar je U tegen zegt. Een nogal spannend begin van mijn workshop "Mondvermaakjes" bij Librije's atelier.

Op het menu; 9 kleine gerechten. Allemaal bereidt met zorgvuldig geselecteerde lokale ingrediënten. Met bijzondere smaakcombinaties en verrassende bereidingen. Geniet je mee!

 

Lolly van eendenlever en rode biet

Zo maakten we Jonnie's befaamde lolly van eendenlever en rode biet. Nou ben ik niet van de eendenlever, maar de bietengelei kan ook een lolly van geitenkaas omtoveren tot een culinair hapje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cracker met wortel en gember

Te simpel? Niet als blijkt dat de cracker gemaakt wordt door verse kroepoek te frituren en te kruiden met een poeder van wortel, azijn en curry madras. Van de gember maakte we een crème en de wortel werd even afgebrand met een gasbrander.

Tonijn met sesam en wasabi

Natuurlijk niet met gewone sesamzaadjes. Maar met groene. Gekleurd door wasabipoeder. En zwarte. Dankzij sojasaus. Jonnie's Original Spices Shichimi togarashi maakte van de tonijn een pittig hapje.

Gazpacho van rode biet

Dat het leuk is om met verse, rauwe en pure ingrediënten een smaakexplosie te creëeren, bewijst dit hapje. Zelf aan de slag? Mix 400 gr tomaten, 1 rode paprika, 1/2 ui, 1 komkommer en 350 gr gekookte bietjes in de blender. Op smaak brengen met zout en peper. En garneren met een lepel Griekse yoghurt, vermeng met citroenrasp en zout.

Tomaatjes met kaasschuim

Een combi van tomaat, kaas en basilicum, bereidt op hoog niveau. Van de kaas (met room, melk en eidooiers) maakten we zelf een romig kaasmengsel. En de shiffon maakte er schuim van. Erbij een kaaskletskop, gemaakt door rondjes uit dunne plakjes kaas te steken. Hiervan maak je in 10 min op 160°C een knapperig koekje.

 

Dim Sum van lamsnek met mierikswortel

Dit gerecht liet ik even voor wat het was, omdat ik geen vlees eet. 

Zoetzure venkel met sinaasappel en paling

De mini venkel, afkomstig van Eef uit Dalfsen combineerde waanzinnig goed met de paling, de plakjes oude wijvenkoek en een gelei van sinaasappel.

Shake van rum en dragon

Oftewel een glaasje met rumijs en een sabayon van dragonsiroop en witte wijn. Heavy en verkwikkend.

Citroencake met ananas en verveine

Dit ga ik zeker ook een keer thuis maken. Het is even wat werk, maar de smaak van citroen samen met verveine, rode curry crème en ananas moeten anderen ook proeven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The mister himself was die dag druk bezig in zijn eigen keuken. Maar maakte nog wel even tijd om mijn kookboek, "Op Kook Avontuur"  voor Chris, Fleur en Menno te signeren. En om kort van gedachten te wisselen over restaurants die nog steeds een kindermenu hanteren. Want hoe jammer is dat!

Kortom een dag volop inspiratie en feest voor de mond. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Door Linda op
Wat cool dat je een recept van Jonnie met ons deelt! Welke azijn gebruikte jullie in de rode curry crème?
Door Linda op
Wat cool dat je een recept van Jonnie met ons deelt! Welke azijn gebruikte jullie in de rode curry crème?

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.