Liebster Award

Vorige week ontving ik mijn allereerste nominatie in mijn loopbaan als foodblogger. Yeeaahh!! En niet zomaar één. De Liebster Award. Deze krijg je van je medebloggers. Gewoon als aanmoediging. Het leukste is dat we elkaar vragen mogen stellen en die publiceren. Zo leren jullie mij kennen en leer ik hun beter kennen. Ik kreeg de Liebster Award van Proeven op zondag.

En zelf nomineer ik: Bettiebook,  Daantjekookt,  Foodbanditis,  Writtenbynick

Omdat bij een nominatie een feestje hoort. En bij een feestje iets lekkers, maakte ik hartenkoekjes. Het recept lijkt op dat van zandkoekjes. En met een paar aanpassingen best healthy (recept hieronder).

Klaar voor een kijkje in mijn Foodwereld?

1. Welke blognaam had je nog overwogen?

Eigenlijk geen enkele andere naam. Ik heet Patricia, maar ik word altijd Pip genoemd. En omdat ik al mijn hele leven met Food bezig ben, was het niet meer dan logisch dat het PipFoods zou worden. 

2. Welke lezers hoop je te bereiken?

Lezers die interesse hebben in gezonde voeding. Bewust omgaan met eten en daarbij graag geïnspireerd willen worden. Door o.a. lekkere recepten, achtergrond informatie en veel voedingsweetjes. En ouders die hun kinderen met gezonde voeding willen opvoeden.

3. Is de blog soms een sleur, een verplichting, of een hobby?

Mijn blog zit de hele dag in mijn hoofd. Of het nu gaat om nieuwe gerechten, de manier van fotograferen of teksten die ik wil schrijven. Ik denk eigenlijk sinds PipFoods aan niets anders. Soms vermoeiend voor mijn omgeving, maar voor mij een feest. Een verplichting is het alleen wanneer verschillende opdrachten dicht op elkaar gepland staan. Daar word ik nooit zo blij van.

4. Waarvoor mogen ze je altijd wakker maken als het om eten gaat?

Als ik moet kiezen voor iets gezonds, dan ga ik voor bananenpannenkoeken met pecannoten en honing. Een rijstwafel met avocado, gepocheerd ei, zeezout en hennepzaad. Een handvol noten en dadels. Linzensoep. Overnight oats of een quinoasalade met geitenkaas. Als ik voor één van mijn quilty pleasures zou gaan, dan wordt het mijn pindakaastaart.  B&J ijs blondies. Pure chocolade met chili of met zeezout en karamel.

5. Waarom wil je sommige dingen wel en andere dingen niet eten?

Ik eet eigenlijk geen rood vlees meer. Wel kip, vis, eieren en kaas. Dus vegan ben ik niet en een diehard vegetariër ook niet. Ik zou gewoon niet zonder vis, ei en kaas kunnen. Kip eet ik soms als ik echt behoefte heb aan iets van vlees. Melkproducten gebruik ik ook bijna niet meer. Kies toch vaker voor plantaardige melkproducten. Mijn keuzes maak ik vanuit duurzaamheid en gezondheid. Verder vermijd ik suiker zoveel mogelijk. Daar voel ik me echt veel beter door en geeft me zoveel meer energie. Ik merkte dat door te kiezen voor veel groenten, fruit, granen, noten, zaden, etc etc ik veel lekkerder in mijn vel zit.

6. Eet je gezond omwille van je gewicht of om andere gezondheidsredenen?

Tegenwoordig eet ik niet alleen gezond vanwege van mijn gewicht. Vroeger wel. Ik heb wel aanleg om dikker te worden. Niet heel dik. Gewoon mollig. Zit in de familie en we houden ook allemaal van eten. Ik lette dus eigenlijk altijd wel op alles wat ik at. Vooral als student vlogen de kilo's eraan. Diëten is mij dus niet vreemd. Vandaar misschien mijn keuze voor een studie als Voeding & Diëtetiek. Maar hoe dan ook. Op het moment dat ik alles los liet en me ging focussen op wat goed was voor mijn lichaam en mezelf niets meer verbood, bereikte ik al snel mijn juiste gewicht. En dat is nu al 17 jaar hetzelfde.

7. Als je mag kiezen, eet je dan liefst thuis of in een restaurant?

Uit eten vond ik vroeger echt een feest. Nog steeds, maar hoe meer je een eigen eetstijl ontwikkelt hoe lastiger het soms is uit eten te gaan. Hoewel ik het op zulke momenten wel minder nauw neem. Maar thuis eten heeft nu wel mijn voorkeur. Koken voor anderen geeft een goed gevoel. Of zoals Makkie Mulder laatst zei; "koken is Homemade Happiness"

8. Op welke criteria ga je een blog beoordelen? Op foto's, manier van schrijven en kennis. En originaliteit.

9. Zou je het zien zitten om de gerechten van mijn blog te nuttigen?

Ja, absoluut. Het lijkt me leuk om een keer de zoete aardappelburgers te maken. En de pastinaaksoep met kardemom. Die ga zeker een keer proberen. Vind je stijl van koken en schrijven ook erg leuk! Past goed bij mijn manier van koken.


Mijn vragen aan de genomineerde foodbloggers:

1. Kun je je nog een leven zonder foodblog voorstellen?

2. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

3. Blog je voor jezelf en je lezers of streef je een doel na?

4. Wat is veruit jouw meest favoriete ingrediënt?

5. Welk gerecht van jouw blog moeten we zeker maken?

6. Welke onderdeel van het bloggen vind je minder leuk?

7. Welk gerecht zou je nooit bestellen in een restaurant?

8. Zijn er nog cursussen die je zou willen volgen?

9. Ik kan niet zonder mijn blender. Waar kan jij niet zonder?

10. Heb jij iets met foodtrends? Of juist helemaal niet.

11. Als de uitspraak; "je bent wat je eet", klopt. Wie ben jij dan?

Gezonde zandkoekjes

 

Ingrediënten

200 gr amandelmeel

100 gr kokosbloesemsuiker

100 ml kokosolie, vloeibaar

1 eigeel

Bereiden

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige wordt. Kneed de deegkruimels tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in folie en laat 30 min. in de ijskast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bloem (of meel) bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met een hartenvormpje koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit, tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. En laat ze daarna goed afkoelen.

 

Door Patricia op
Hoi Nicole, Thxs!

Als de kokosbloesemsuiker wil vervangen door honing dan gebruik je 50 ml honing.
Door Nicole op
Hoi Pip

Gefeliciteerd!

Kan ik de koekjes ook maken met honing?

Groetjes, Nicole

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.