Retreat yourself

Rereat yourself! Klinkt heerlijk toch? Veelbelovend ook? Maar vooral alsof iemand precies aanvoelt waaraan jij behoefte hebt. Niets was minder waar. Echt een kadootje; mijn dagjeSummer Retreat.

Met 18 andere vrouwen dronken we eerst heerlijke zelfgemaakte limonade, terwijl we in het zonnetje uitkeken over het rustgevende landschap van Noord-Holland. Om precies te zijn bijMeneer de Leeuw in Oostknollendam. Na een uurtje yoga tussen de koeien en schapen was het tijd voor de überhealthy foodie, Kyra de Vreeze. Ze heeft inmiddels twee kookboeken op haar naam staan, begeleidt mensen op weg naar een gezonder eetpatroon, heeft een levendig blog en organiseert kookworkshops. Allemaal vanuit haar natuurgeneeskundige achtergrond.

Een feest om haar te zien koken. Haar voedingskennis tot je te nemen. En haar gerechten te proeven. Buiten aan lange gedekte tafels aten we aan het eind van de dag kleine pizza’s met een bodem gemaakt van noten en zaden. Een courgette pasta met een pesto van venkel, pistachenootjes, tijm en gepofte knoflook. En als toetje een kersen cobbler. Een Amerikaans gerecht waarbij een laag vruchtensaus bedekt wordt met een krokante korst. In Kyra’s vruchtensaus zaten kersen, dadels, citroen en kaneel en de korst maakte ze van walnoten, kokos en dadels.

Alles was even lekker. Met veel liefde bereid. Voedzaam en healthy. Maar de topper van de dag vond ik de snack tussendoor. Een kokosreep met basilicum, gedoopt in pure chocolade. Zonder kunstmatige toevoegingen, suikers waarvan je bloedsuiker pieken, en andere onbegrijpelijke ingrediënten. Het Recept vind je op haar blog. Maak het. Proef het. En beleef ook hoe lekker een healthy bounty kan zijn.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.