Kids Party

Geef 10 kinderen in minder dan één uur tijd een stuk taart en een handje vol snoep. Oftewel 10 suikerklontjes. Laat ze dat wegspoelen met een paar glazen mierzoete limonade, dus 6 suikerklontjes extra, en wacht geduldig af. Al na 20 minuten word je wachten beloont en kan de fuif  pas echt beginnen. De eerste begint te huilen, gevolgd door de tweede die als een soort lid van een krijgsmacht zijn terrein begint te verdedigen. Terwijl een ander lamgeslagen de boel aanschouwt. Kortom, een feest om niet snel te vergeten.

Hou jij wel van dit soort feestjes? Sla dit blog dan vooral over. Maar ben jij meer van peace en vree? Lees dan deze tips.

 

  1. Begin niet direct met taart. Maar met het uitpakken van de cadeaus. En met een activiteit waarbij ze lekker veel bewegen. En dan daarna, moet de verbruikte energie natuurlijk aangevuld worden met dé taart. Zo voorkom je stuiterende kinderen.
  2. Versier eens met elkaar één grote taart. Waarbij ze kunnen kiezen uit bakjes gevuld met pure chocoladeschaafsel, popcorn, ongezoete slagroom, fruitmoes, frambozen, bessen, en nog veel meer fruit. En tussendoor snoepen is dan natuurlijk een must!
  3. De dorst erna stil je met een smoothie, met homemade limonade of met water op smaak gebracht met aardbeien.
  4. Ga je op de gezondere toer, prikkel dan vooral hun nieuwsgierigheid. Niet met komkommers in de vorm van krokodillen of tulpen van kaas, maar met 3.0 creaties zoals op de foto hieronder.
  5.  En top het feest tot slot niet stiekem af met een goodiebag gevuld met snoep in wel hele bizarre  kleuren, want je was net zo goed bezig.

Begrijp me goed, helemaal geen snoep op een feestje is ook niet tof. Maar soms zijn keuzes automatisme geworden en betekenen andere keuzes niet meteen dat je een stom feest organiseert. Want zeg nou zelf, de taart van vandaag ziet er toch waanzinnig uit.

Rode vruchtentaart

 

Ingrediënten

1 watermeloen (zonder pitjes)

150 ml magere kwark

rasp van 1 citroen (liefst biologisch)

rood fruit naar keuze (aardbeien, blauwe bessen, aalbessen

1 zakje amandelschaafsel, geroosterd

 

erbij: eventueel poedersuiker

 

 

 

Bereiden

Snij van de bovenkant en onderkant van de watermeloen het kapje af. Verwijder vervolgens de schil en maak van de meloen een mooie ronde vorm. Voeg de citroenrasp toe aan de kwark en verdeel dit mengsels over de meloen zo dat alles bedekt is. Versier de zijkanten met geroosterd amandelschaafsel en de bovenkant naar eigen invulling met rood fruit. Bestrooi tot slot, voor de echte zoetekauw, de taart met poedersuiker.

 

Tip: deze taart kun je gerust 3 dagen gekoeld bewaren. Tenminste als er nog iets overblijft.

 

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.