PipFoods pizza

Vandaag even geen zin in boodschappen. De kinderen roepen meteen pizza. Maar dat vind ik niet echt een goed plan. Heel soms wel, alleen vandaag niet. Gelukkig hebben we nog eieren, melk en kaas in huis. En liggen er een paar tomaten in de groetenla. Wat ik deze keer ook tegenkom, is een pak diepvries bladspinazie. Gebruik liever verse bladspinazie, maar als je uit voorraad kookt, ben je met alles blij. Trouwens alleen vanwege de smaak, want diepvries groeten bevatten net zoveel vitamines als verse. Oké, wat gaat dit worden? Gewoon een omelet, vind ik ook een beetje saai. Dus toverde ik deze pizza voor de kinderen op tafel.

Pizza van ei, tomaat en spinazie

Ingrediënten (4 pers):
3 tomaten 
8 eieren
100 ml melk
500 gr diepvries bladspinazie 
geraspte kaas
zout en vers gemalen peper
olijfolie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de tomaten in plakken en verwijder het harde stukje bij het steeltje. Leg de tomaten op een bakplaat.

Bestrooi ze met zout en peper en schenk er een scheutje olijfolie over. Rooster ze circa 30 min. 

 

Breek intussen de eieren in een kom en klop ze met een garde los. Klop er melk, zout en peper door. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en doe het eimengsel in de pan. Bak vervolgens de omelet op matig vuur. Keer de omelet om en bak hem nog even aan de andere kant. Verwarm de diepvriesspinazie in de magnetron. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat de omelet voorzichtig glijden op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de eierpizza met de geroosterde tomaten, spinazie en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de kaas nog gedurende 5 min knapperig bruin worden onder de grill. Lekker met stokbrood, als dat op voorraad is. 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.