Pita Pizza

Bij ons is de gekte van alle sportclubjes alweer in volle gang. Moet er alleen zelf nog even in komen. De één heeft zwemles op maandag, de andere op dinsdag. Woensdag gaan 2 kinderen naar voetbaltraining. Donderdagavond en vrijdagavond is er basketbaltraining. Zaterdag hebben de jongste en de middelste hun voetbalwedstrijden en de oudste heeft op zondag zijn basketbalwedstrijd. En dat terwijl er nog niet één echt uitblinkt in een sport. Dus dit schema is nog allemaal zonder selectietraining of iets dergelijks.

Om me staande te houden in deze ratrace, moet ik hele makkelijk, super snelle en voedzame maaltijden paraat hebben. Stress rond etenstijd kan ik er niet bij hebben op zulke dagen. Vooruit koken, een soepje en een tosti, het kan allemaal. Maar een beetje afwisseling is wel fijn. Het seizoen duurt ten slotte nog wel even. Deze twee gerechten staan in nog geen 10 min. op tafel en bevatten ook nog eens lekker veel vitamines en mineralen. Voldoende om de kinderen de sterren van de hemel te laten spelen.

Pita Pizza

Ingrediënten (4 stuks):
4 pita broodjes (volkoren)
4 el tomatensaus
1/2 courgette, gesneden in blokjes
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1/2 rode paprika, gesneden in blokjes
1/2 blikje maïs
100 gr geraspte cheddar
versgemalen peper

Bereiden:
Verwarm de grill voor. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hierop de pita broodjes. Meng in een kom de courgette met de tomatensaus en verdeel dit over de pita broodjes. Beleg de broodjes vervolgens met de maïs, paprika, kruiden en de kaas en breng op smaak een beetje versgemalen peper. Grill de pizza’s gedurende 6-8 min totdat de kaas goudbruin is geworden.

Spinazie kaaswrap

Ingrediënten (4 stuks):
4 wrap tortilla’s (volkoren)
roomkaas
50 gr geraspte kaas
200 gr verse spinazie
2 bosuitjes, gesneden in ringen
zoete chilisaus

4 tomaten, gesneden in blokjes
1 blikje kidneybonen
1 avocado, gesneden in blokjes
1 gele paprika, gesneden in blokjes
3 el olie
zeezout

 

Bereiden:
Verhit 1 el olie in een pan op hoog vuur en roerbak de spinazie samen met de bosui. Verwijder het vocht uit de pan. Besmeer elke tortilla met roomkaas en een beetje chilisaus. Verdeel op elke tortilla 1/4 van de spinazie. Strooi hierop wat geraspte kaas. Vouw de tortilla dubbel. Verwarm de tortilla ca 2 à 3 min. in 1 el olie in een pan op hoog vuur.

Meng intussen de blokjes tomaat, avocado en paprika met de kidneybonen. Breng op smaak met 1 el olie en zeezout. Serveer bij de tortilla.

Tip: Philadelphia heeft nu tijdelijk een nieuwe smaak; roomkaas met sweet chili. Handig voor dit recept.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.