Zalmburger

Snel, makkelijk en lekker. Maar wel gezond. 

Ben je de hele dag van hot naar her gerend op je werk? Liet die ene collega je weer eens niet met rust? Of ben je totaal uitgeblust, omdat je thuis de hele dag bezig bent geweest met het zorgen voor met name anderen? En waren die paar minuutjes voor jezelf al teveel gevraagd? 

Buiten wordt het inmiddels donker. Misschien nog snel de kinderen halen uit de crèche of van de BSO. En dan iets verzinnen voor het avondeten. Het is al te laat om uren in de keuken te staan. Laat staan om lang door een overvolle supermarkt te lopen. Dat wordt dus een kant-en-klare maaltijd. Of een afhaalmaaltijd.

Zelf ben ik niet echt een voorstander van kant-en-klare maaltijden. Alhoewel ik ook weleens zwicht. Maar vaak bevatten ze zulke onbegrijpelijke ingrediënten. Dat ik niet echt begrijp wat ik ga eten. Ook ben ik niet zo'n fan van eten dat je door het zijraampje van je auto koopt. Gelukkig zijn er voor mensen, zoals ik, gerechten die sneller op tafel staan dan een kant-en-klare pizza uit de oven. En sneller gekocht zijn dan een bami rames bij de Chinees. En die je, doordat ze uit verse ingrediënten bestaan, ook nog eens veel meer energie en voldoening geven. Niet verkeerd na zo'n dag als vandaag.

 Geniet daarom van deze gezonde fast food burger! Net zoals de kinderen ook zullen doen.

 

Zalmburger

Ingrediënten (4 pers):
500 g verse zalm (liefst biologisch)
1 ei
50 g paneermeel
1 el mosterd
1 bosuitje, fijngesneden
versgemalen peper en zout
olijfolie
4 bruine bolletjes
1 rijpe avocado
1/2 komkommer
veldsla

Yoghurtdressing
2 el mayonaise
2 el magere yoghurt
1 el verse dille,fijngehakt 

Bereiden:

Meng de mayonaise, yoghurt en verse dille goed door elkaar. Bewaar zolang koel in de ijskast. Snij de zalm zeer fijn in een hakmolen of met een mes. Doe de gesneden zalm in een mengkom. Voeg er mosterd, paneermeel, bosui en ei aan toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met verse gemalen peper en zout. Kneed vervolgens platte hamburgers van het zalmmengsel en bak ze in een warme pan met een scheutje olijfolie. Laat ze aan beide kanten zo’n 2 à 3 minuten gaar en knapperig worden. Snij ondertussen de broodjes doormidden en leg ze even met de platte kant onder de grill. Snij de avocado en komkommer in plakken.

 

Beleg elk broodje met een beetje veldsla, avocado, een zalmburger, komkommer en een flinke lepel van de yoghurtdressing. Lekker met een wortelsalade en knapperige groentenchips.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.