Going Nuts

Going Nuts van tegenstrijdige berichten over wat je wel en niet kan of mag eten. Is ons vlees wel veilig? Hoeveel eieren mag ik per week eten? Hoe zit het nou echt met E-nummers, kleur- en smaakstoffen? Is melk wel zo gezond, etc etc. Heb jij ook veel vraagtekens? Komende tijd komen ze allemaal uitgebreid aan bod. 

Eén ding is wel zeker, of noten gezond zijn, daar heeft nog nooit iemand aan getwijfeld. Wie zijn gezondheid een boost wil geven, mooie haren en een goed geheugen wil en van knabbelen houdt, neemt elke dag een handje vol ongezouten noten.

 Wist je dat..

  • je van het eten van amandelen stevigen botten en spieren krijgt, een betere weerstand en ze het minste vet van alle noten bevatten. En je er zelf heel makkelijk heerlijke amandelmelk van kunt maken.
  • veel noten naast alle goede vetten ook antioxidanten bevatten, die cellen in het lichaam beschermen tegen agressieve stoffen die bij processen in het lichaam ontstaan.
  • de kleine supernoot, genaamd hazelnoot, naast het verstevigen van botten en spieren, een hele gezonde antioxidant is.
  • beukennootjes ook door mensen gegeten kunnen worden. Wel met mate, want ze zijn in grote hoeveelheden giftig. Je kunt ze rauw eten of gebakken met een klontje boter. Mmhhh...... lekker na een stevige boswandeling.
  • pecannoten de noten zijn die je haar en huid mooier maken en je geheugen verbeteren. 
  • de walnoot misschien wel de gezondste van alle noten is, doordat ze je cholesterol laag houdt. Wordt zelfs beweerd dat ze remmend werken op borst- en darmkanker.
  • de kokosnoot ook mega gezond is. En dan vooral kokoswater en kokosolie. Om die reden begint Madonna haar dag altijd met een glas kokoswater.
  • noten ook gegeten kunnen worden als je op de kilo's wilt letten. Natuurlijk wel met mate, maar zoveel goede vetten zijn voor niemand slecht. 

Waarom vertel ik dit allemaal? Omdat, naast dat wat mij betreft iedereen massaal aan de noten moet, herfst het seizoen is van de noten en je er zoveel lekkere dingen mee kunt maken. 

 

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.