Hippe groentedranken

Hippe groentesappen

Goed nieuws! Groentesappen zijn hard op weg het hipste drankje sinds de latte macchiato te worden. In rap tempo raken ze hun muffige en alternatieve imago kwijt en bestaan ze niet meer alleen uit ondefinieerbare groene smurrie. Flashy sapbarretjes schieten als paddenstoelen uit de grond en thuis prijkt er op bijna elk aanrecht wel een slowjuicer, sapcentrifuge of ander kolossaal gevaarte. En alsof het de normaalste zaak van de wereld is, voegen we gras, stuifmeel en algen toe aan onze drank. Maar waarom?

Energyboost

Natuurlijk grotendeels door onze toenemende behoefte aan een healthy bestaan. En oké, toegegeven, helemaal ongevoelig voor hippe rages zijn we nou ook weer niet. Maar onderschat de smaak niet. Want als je bladgroenten mixt met zoete rijpe vruchten en noten, krijg je gewoon een goddelijk drankje. En een mega dosis energie. Dat ervaar je al snel zelf.

375 gram per dag

Daarbij is het ook de makkelijkste manier om dagelijks voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Helemaal nu ze in Engeland hebben besloten dat het beter is om, in plaats van 200 gram groente, 375 gram groente per dag te eten. Dat zijn dus 5 volle borden bladgroenten, 40 worteltjes of 3 paprika's. Krijg jij het hier Spaans benauwd van? Juice er dan dus lekker op los. Te beginnen met deze blueberry smoothie die door het toevoegen van een beetje rabarber en munt een hele bijzondere touch krijgt.

Sap Abonnement

Laat je het juicen liever over aan iemand anders? Dan kun je kiezen voor een Frecious abonnement. Waarbij je zo vaak als jij wilt één kilo groente en fruit in een flesje thuis bezorgd kunt krijgen.

Maar je kunt natuurlijk ook altijd één van de volgende adressen bezoeken.

 

Amsterdam

Dr Blend

Juice & Salad

Jay's Juices

Slowjuice bar

 

Haarlem

Sappig

 

Rotterdam

JuicyDetails

 

Amersfoort

Vitamine store

 

Den Haag & Hilversum

Smoothie company (opening soon)

 

Tip

Voor wie helemaal hip voor de dag wil komen, maakt thuis een juice-to-go en schenkt deze in een Masonjar. Die sinds kort, behalve in Amerika, ook in ons land verkrijgbaar is. En waarmee elk zichzelf respecterende foodblogger op haar selfie prijkt.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.