Plantaardige cappuccino

Een donzige dikke schuimlaag. Zonder al teveel geknisper in je mond. En verwarmt tot 60°C. Zo hoort het melkschuim van een cappuccino te zijn. Radar testte deze week een aantal melkopschuimers en ik testte een aantal melksoorten.

Volle koemelk geeft by far de mooiste schuim. Maar wat als je liever geen dierlijke producten of lactose gebruikt? En niet van plan bent koffieloos door het leven te gaan. Welke plantaardige melkproducten kun je dan gebruiken?

 

Pipfoods zet de bevindingen voor jullie op een rijtje.

 

Amandelmelk

ingrediënten: water, amandelen, (riet)suiker/maïssiroop en enkele toevoegingen (afh. van merk)

resultaat: geeft een goeie schuimlaag die lang op de koffie blijft liggen

smaak: romige noot-achtige smaak

cijfer: 7

 

Rijstemelk

ingrediënten: water, rijst, zonnebloemolie, zeezout

resultaat: geeft geen schuimlaag en schift makkelijk in koffie

smaak: waterig en zoetige smaak, maar met een muffe nasmaak

cijfer: 4

 

Havermelk

ingrediënten: water, haver, zonnebloemolie en enkele toevoegingen (afh. van merk)

resultaat: geeft geen schuimlaag

smaak: waterige en niet echt uitgesproken smaak.

cijfer: 4

 

Notenmelk

ingrediënten: water, noten, (riet)suiker/maïssiroop en enkele toevoegingen (afh. van merk)

resultaat: geeft een luchtige schuimlaag die zich snel vermengd met de koffie

smaak: romige noot-achtige smaak

cijfer: 6-

 

Kokosmelk

ingrediënten: water, rijst, kokoscrème en enkele toevoegingen (afh. van merk)

resultaat: geeft geen schuimlaag

smaak: zeer zoete romige kokossmaak, dus niet geschikt voor in de koffie

cijfer: 5

 

Sojamelk (ongezoet en biologisch)

ingrediënten: water, gepelde sojabonen en evt. enkele toevoegingen (afh. van merk)

resultaat: geeft een mooie dikke schuimlaag die lang op de koffie blijft liggen

smaak: neutrale romige smaak, waaraan je toch wel even moet wennen.

cijfer: 8

 

Ik drink het liefst decaf cappuccino, gemaakt met ongezoete sojamelk. Tot nu toe vooral thuis, want koffietentjes gebruiken gezoete sojamelk. Maar wel gemaakt met mijn Krups melkopschuimer die als beste uit de Radar test kwam.

Wil jij ook overstappen van dierlijke naar plantaardige melkproducten? Gun jezelf dan even de tijd om aan de smaak te wennen. Na 2 weken weet je niet beter.

Geen fan van cappuccino? Maak dan eens ijskoffie met plantaardige melk. Of pannenkoeken, smoothies en alle baksels waarin je anders koemelk zou gebruiken.

 

Welke koffie drink jij het liefst?


NB: plantaardige melk is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten of natuurwinkels.

Door Caro op
Dank je wel voor je info, ik maakte al met soya melk de gezoete, maar ga zeker de ongezoete eens proberen. Verder wil ik de amandelmelk eens proberen uit de winkel, de eigen gemaakte pecannotenmelk wilde geen schuim produceren en was ook niet lekker.
Door willemijn op
ik drink elke dag 1 cappuccino, maar dan wel met koemelk. ik kan niet echt zonder.
Door Puck op
Ik drink het liefst een latte soja
Door Vera op
Thxs voor deze super info. Ik begrijp ook niet waarom ze in tentjes altijd gezoete sojamelk gebruiken. Dan kun je volgens mij nog beter koemelk nemen.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.