Superfoods

Ik struikelde er vandaag letterlijk over. Tientallen dozen gevuld met superfoods. Opgestapeld bij de drogisterij om de hoek. Eerder deze week kwam ik ze ook al tegen bij mijn buurtsuper. In een schap van zeker 2 bij 2. Met hun verantwoorde en duurzame uitstraling. En laatst vroeg mijn bakker of ik een stukje superfood brood met chiazaad, quinoa, spelt en desem wilde proeven. Hallo! Wat is dit allemaal?

Massaal storten we ons op zaden, poeders en uitheemse bessen. En zijn we inmiddels niet vies van een shotje tarwegras op zijn tijd. Want we willen allemaal wel die mooie huid, glanzende haren en een lang en gezond leven. En daarvoor zijn we bereid diep in onze buidel te tasten. Nog geen twee jaar geleden betaalde je voor 400 gr quinoa €3,50 en nu reken je al gauw zo'n €6,- af.

Helemaal ongelijk geef ik de kopers niet. Zelf heb ik ook hier en daar een zakje in huis. Want sommige producten hebben van naturen nou eenmaal een hogere voedingswaarde dan andere producten. En doe je er dus goed aan die vaak op je menu te zetten. Mist je natuurlijk over de gehele linie al gezond eet. Slaan we niet een beetje door?

Quinoa is als eerste al bijna niet meer verkrijgbaar, omdat de producerende landen niet langer aan onze behoefte kunnen voldoen. Zij kampen inmiddels met onvruchtbare grond. En kunnen zichzelf niet meer voeden met quinoa. Wij zouden ook gewoon kunnen kiezen voor superfoods van eigen bodem, zoals boerenkool, spruitjes, spinazie en broccoli. Of smaakmakers zoals kaneel, kurkuma en rode pepertjes. En bessen, walnoten, avocado's, koolsoorten en ga nog maar even zo door. Dan helpen we het verre oosten en houden we aan het eind van de maand ook nog wat geld over. En kunnen we nog steeds stralend en energiek door het leven.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.