Crunchy Olijf

Paas Foodybox Kroon op het werk

Zo leuk om de Paas Foodybox van Kroon op het Werk vorige week te mogen ontvangen! Dit keer was de box gevuld met vooral gekoelde culinaire producten. Allemaal om geproefd te worden. Door mij! Dus zo at ik met Pasen Hollandse garnalen van het Nederlandse visbureau. Op geroosterde brood en besmeerd met peperlimoenmayonaise.

De Simply Spices uit de box gebruikte ik om mijn zoete aardappelfrietjes uit de oven extra veel smaak te geven. En als vegetariër, maakte ik twee volgers op Twitter heel gelukkig met de varkensentrecote van natuurvlees.nl en The Burger van Vleems Food BV. En zo verstuurde ik zelf ook een gekoelde box.

Bella dì Cerignola

Maar mijn culihart ging vooral sneller kloppen van de Bella dì Cerignola olijven van Jonnie de Boer en Os Kesbeke. Joekels van groene olijven ingelegd in zeewater, olijfolie, knoflook en kruiden. Zo puur en intens van smaak, en op traditionele wijze ingelegd. Niets meer aan doen dus. Of toch nog net iets spannender maken?

Snacks

Want is het eigenlijk niet gek dat je in de supermarkt bijna alleen kunt kiezen uit vleesproducten in het diepvries snackvak. Op de kaassoufflés en groenteloempia's na dan. Terwijl we juist met elkaar iets minder vlees eten. En we ons massaal storten op groenten. Tijd dus voor innovatie! Tijd voor de Crunchy Olijf! En, wat denken jullie van een Crunchy Cherrytomaat? Zou dat ook kunnen? Of een Crunchy Mushroom? Mhhh.....of een geheel nieuwe productlijn. In ieder geval is dit olijfhapje top. Helemaal met de geitenkaasdip. Maar ben natuurlijk vooral benieuwd wat jullie ervan vinden.

Crunchy Olijf

Ingrediënten
1 pot Bella dì Cerignola olijven*
1 ei
50 gr bloem
50 gr panko broodkruim (of paneermeel)

 

Erbij:
30 gr verse geitenkaas
1 el citroensap
zeezout en vers gemalen peper

 

 

Bereiden
Verwijder met een olijvenontpitter de pitten uit de Bella dì Cerignola olijven. Pureer de knoflook en 2 takjes kruiden samen met 1 el van het olijfolie/zeewater mengsel tot een pasta. Vul hiermee de olijven.

Kluts nu het ei, strooi de bloem in een kom en doe de panko in een kom. Wentel de olijven eerst door het ei, dan door de bloem, dan nogmaals door het ei en als laatste door de panko. Frituur de olijven vervolgens ca 4 min. goudbruin in plantaardige olie.

Meng tot slot de geitenkaas met de citroensap en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Serveer als dip bij de crunchy olijven.

*In dit recept vulde ik de olijven met de knoflook en kruiden uit het potje. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere grote groene olijven en deze vullen met gerookte zalm met citroen, geroosterde paprika met geitenkaas of zongedroogde tomaten met pijnboompitten. Eigenlijk met alles wat jou lekker lijkt.

Door Patricia op
@Judith wat een lieve woorden
Door Pipfoods op
@Tanja :-)) benieuwd wat je ervan vindt als je ze gaat maken.
Door Judith op
Wat een briljant idee. Heb ze meteen gemaakt en zijn zo tasty! Dank voor je inspiratie
Door Tanja op
Dit lijk me super, super lekker. Ook de surgesties laten me het water in de mond lopen :-)En is ook heel snel te maken. Weer eens iets heel anders dan de aloude snacks.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.