Detox

Eén keer eerder deed ik het. Ik was alleen en ver weg van huis. Spannend vond ik het zeker, maar wilde het gewoon een keertje meemaken. Het gevoel achteraf was geweldig. Een beetje licht in je hoofd dat wel, maar met zoveel meer energie en kracht. Dat zou zeker niet bij één keer blijven. Afgelopen maandag begon ik aan mijn tweede keer. Deze keer ook met pillen, poeders en ‘s ochtends een shotje. Zeven dagen lang. En onder toeziend oog van de Sapmeesters, mocht ik toch out gaan.

De eerste twee dagen zijn absoluut het zwaarst. No doubt about it. Op straat zie je alleen nog maar etende mensen om je heen. En steekt zelfmedelijden net iets te vaak de kop op. Totdat je op dag drie letterlijk je bed uitspringt. Uitgeslapen, fit, vrolijk en vol energie. Het is echt heel gek hoe dat werkt, maar door even je lichaam te ontdoen van alle afvalstoffen, voel je je als nieuw.

Waar ik wel gek van word, is dat je de hele dag door moet drinken. En dus op de wc zit. Daarom geen verre uitstapjes voor mij deze week, maar wel een bezoekje aan de sauna en aan een Thaise masseur. Die afvalstoffen nog een extra zetje geven. Wat kan het leven soms toch zwaar zijn. Wat ik ook fijn vind, is om een weekje alle touwtjes in de keuken uit handen te geven. Mark en de kinderen doen boodschappen en koken. En daar hoort afruimen nou éénmaal bij.

Het goede van het schoonmaken van mijn lichaam is ook dat ik meteen maar alle kasten ben gaan uitmesten. Kleren naar een tweedehands winkel heb gebracht. En mijn administratie nog nooit zo op orde is geweest. Laat dus maar komen dat voorjaar.

Mijn weekmenu

Die eerste keer, vorig jaar in Thailand, begon mijn dag niet met en shot maar met deze Liver Flush. Het reinigt behalve je lever ook je galblaas en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Het is even tanden op elkaar, maar de Thaise bevolking zweert erbij.

Ingrediënten:
1 plakje verse gember
1 teentje knoflook
5 sinaasappels, vers geperst
1/2 limoen, vers geperst
1/2 tl paprikapoeder
30 ml olijfolie

Bereiden:
Mix alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een blender. Voeg tot slot de olie toe en mix de sap nog gedurende 1 min. Op je gezondheid!

De Life Blood dronk ik gedurende de dag en reinigt vooral de darmen vanwege de hoge gehaltes aan vezels.

Ingrediënten:
1 1/2 wortel, gesneden
1 komkommer, gesneden
1/2 rode biet, gesneden
4 takjes peterselie
5 ijsblokjes

Bereiden:
Mix alle ingrediënten in een blender, keukenmachine of sapcentrifuge.
Tip: je kunt de groeten ook even kort koken, zodat ze makkelijker te verwerken zijn in een keukenmachine

En deze Happy Belly was een ware traktatie en zorgt voor afbraak van vet en cholesterol en een mooie jonge huid. Wat wil je nog meer.

Ingrediënten:
6 schijven verse ananas
2 takjes koriander, fijngesneden
1 plakje verse gember
5 ijsblokjes

 

Bereiden:
Mix alle ingrediënten in een blender, keukenmachine of sapcentrifuge.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.