Het Eetmaatje

Heb jij je maatje al gespot bij de grootste supermarkt van Nederland? Dat maatje dat ons helpt in de strijd tegen voedselverspilling. Want 2014 staat in het teken van voedselverspilling.

We gooien momenteel per persoon per jaar 50 kilo aan bruikbaar voedsel weg. Dat is omgerekend €7000,- per persoon.

Reden voor het voedingscentrum om samen met Albert Heijn dit probleem bij ons onder de aandacht te brengen via hun eetmaatje. Een plastic bekertje dat precies aangeeft hoeveel rijst, pasta of couscous je nodig hebt per persoon. Ik denk dan al snel, wat is er mis met het porseleinen kopje? En plastic? Fijn is dat voor ons milieu.

Maar ja, we blijven inderdaad vaak zitten met een halve pan vol rijst of pasta. Waar je trouwens de volgende dag een heerlijke salade van kunt maken voor mee naar je werk. Maar dat vergt meer creativiteit. En wij willen makkelijke en snelle oplossingen voor onze problemen.

Maar als ik mijn gezin elke avond de eetmaatjes hoeveelheden voorschotel, liggen de extra kilootjes op de loer en heb ik opeens een heel ander probleem. Want het is nogal wat, 100 gr ongekookte pasta per persoon. Denk dat je mij als consument vooral gelukkig maakt met een catchy flyer met tips om restjes te verwerken. Of ideeën hoe je beter kunt inkopen en bewaren.

Maar ben vooral ook heel benieuwd wat jullie van dit initiatief vinden?

En wil je weten hoe je zelf heel eenvoudig iets kunt doen aan voedselverspilling? Bekijk dan deze handige tips. 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.