NoCandy Chocoladereep

Gezond snaaien is volgens mij in ons land dé oplossing wanneer je drastisch je suiker, zout en vet intake wil laten dalen. En je gewicht. Wij zijn namelijk, naast de US en de UK, bij uitstek het land van de tussendoortjes. Op scholen is het 10 uurtje al net zo ingeburgerd als de gymles. En bij het afrekenen van een volle tank krijg ik steevast de vraag of ik niet een reep voor tussendoor wil kopen. Zelfs 3 voor de prijs van 1. Sterke wil die daar nee tegen zegt. En tijdens de tv break word je ook nog eens overladen met snack commercials. Zo worden onze magen, van jongs af aan, geconditioneerd en knorren ze op gezette tijden lekker verder.

Op zich geen ramp, behalve dan dat bijna alle kant- en klare tussendoortjes vullen en niet voeden. En barstensvol suikers, vetten en zout zitten. Sterker nog, ons zelfs aanzetten tot het eten van meer. Want waarom kunnen we wel dat hele pak koekjes in een keer opeten, maar niet die hele doos druiven? Maar stoppen met tussendoortjes is als stoppen met trainen voor je marathon. En daarom schieten gezonde alternatieve als paddenstoelen uit de grond. En daar word ik blij van.

NoCandy

Neem bijvoorbeeld NoCandy. Wat een pracht product met een geweldige smaak! Gemaakt van niets anders dan alleen fruit dat gedroogd wordt en daarom alle gezonde eigenschappen behoudt. En als het aan de mannen van NoCandy ligt, komen we hun product binnenkort ook bij ziekenhuizen, sportkantines en scholen tegen. Zo krijgt tenminste iedereen makkelijk zijn dagelijkse portie fruit binnen.

Gezonde Tussendoortjes

Nâkd, Rawbite en Madegood hebben trouwens ook hele mooie gezonde tussendoortjes. En voor wie wel gezond wil snacken zonder al teveel gedoe, kiest voor de BitesWeLove box of de Boxbites.

Ik toverde gisteren de gedroogde watermeloen en kokos om tot deze sweet treat voor bij de thee. Wil jij dat ook? Ga dan snel zelf aan de slag met het recept.

NoCandy chocoladereep 

Ingrediënten 

100 gr pure chocolade (80% cacao)

25 gr gedroogde No Candy watermeloen*

25 gr gedroogde No Candy kokos*

Bereiden

Smelt de chocolade in de magnetron 1,5 minuut per 100 gram en nooit hoger dan 350 Watt. Wel elke 15 seconde even doorroeren. De chocolade kan ook 'au bain marie′ gesmolten worden. Hierbij doe je de chocoladestukjes in een pannetje en hang je het pannetje in een grotere pan met bijna kokend water. Pas op dat er geen water bij de chocolade komt.

Leg een stuk bakpapier op een plank. Smeer de gesmolten chocolade met een spatel uit over het bakpapier. Zorg dat je het gelijkmatig verdeelt. Versier nu de chocolade met de gedroogde watermeloen en kokos. Laat de chocolade minstens 2 uur hard worden in de ijskast. Pas op, want eenmaal uit de ijskast smelt deze chocoladebrok snel.

Tip: je kunt de watermeloen ook combineren met gedroogde munt 

*Kijk voor verkooppunten op hun site

 

 
 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.