Smoothie met thee

Wie denkt dat je thee alleen kan drinken, moet vooral even verder lezen. Oké vroeger, toen we dachten dat theeleuten minder kans hadden op het krijgen van diabetes en hart- en vaatziekten en er aan kruidenthee allerlei geneeskrachtige waarden werden toegeschreven (die overigens helaas nauwelijks wetenschappelijk bewezen zijn), toen dronken we thee alleen.

Maar nu in het hipster tijdperk worden er steeds meer spannende theecombinaties gebruikt in gerechten. En niet alleen in zoete gerechten, zoals in taart en ijs. Zo at ik laatst bij een vriendinnetje een gegrilde kip gevuld met groene citroenthee, zwarte olijven, knoflook en ingelegde Marokkaanse citroenen. Zelf gebruik ik naast bouillon regelmatig jasmijnthee om rijst in te koken. En zo geeft lapsang thee mijn zalmfilet in de oven net even dat spannende smaakje.

Neem nu bijvoorbeeld deze smoothie gemaakt met spicy cacao thee van Simon Lévelt. De basis van deze thee is biologische zwarte thee uit Zuid-India, verreikt met een volle cacaosmaak en verschillende pepers. Je weet niet wat je ruikt. Zo puur. Zo mooi. Zo intens. Je wordt er bijna stoned van. Ik combineerde de thee met blauwe bessen, bieten en een vleugje gember. Wat een perfecte combinatie bleek te zijn. Vooral met de blauwe bessen gedoopt in pure chocolade erbij.

Toch liever een minder gewaagde combinatie? Probeer dan eens deze cake op basis van groene thee en laat je verrassen.

Smoothie met blauwe bessen en spicy cacao thee

Ingrediënten (2 pers.)

150 gr diepvries blauwe bessen

2 kleine gekookte biet

400 ml koude spicy cacao thee van Simon Lévelt

duimpje verse gember, kleingesneden

50 gr pure chocolade, gesmolten  

Bereiden

Meng 100 gr blauwe bessen met bieten, verse gember en de thee in een blender of met een staafmixer tot een gladde smoothie. Schenk vervolgens in een mooi glas.

Doop dan de overgebleven blauwe bessen in de gesmolten chocolade. Doordat je diepvries blauwe bessen gebruikt, smelt de chocolade direct. Bewaar, als je niet alles direct opeet, zolang in de diepvries.

 

 

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.