Tartelette Bianco met Gravlax

Over een paar weken zie je weer mensen over straat lopen met een kerstpakket onder hun arm. Ik weet niet hoelang deze traditie al bestaat, maar volgens mij gaat die way back. Ik vond het altijd wel iets magisch hebben. Zo'n grote doos, mooi ingepakt of bedrukt met grote sterren en dan met de hele familie thuis openmaken. Hoewel de inhoud soms best jammer kon zijn.

Dat magische gevoel heb ik nog altijd wanneer de Hello Fresh box wordt bezorgd of laatst toen de BitesweLove box op de deurmat viel. Maar het meest nog als ik de Foodybox van Kroon op het Werk ontvang. Deze box blijft verrassen, omdat de inhoud zo wisselt.

Dit keer zat er behalve deze Spicy Cacao thee ook de Mosted-Dille saus van Tons in. Ik gebruik nooit kant-en-klare sauzen, sowieso ben ik niet van de sauzen, maar hun verhaal is goed. Zo maken zij hun ambachtelijke sauzen met 100% zonne-energie. En vind je in hun producten geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, E-nummers en verdikkings- en bindingsmiddel.

Helemaal PipProof. Daarom heb ik de saus gebruikt om zelf gravlax te maken. Want wist je dat dat heel makkelijk is? En in combinatie met een tartelette bianco, zou dit al zomaar een hapje voor de Kerst kunnen zijn.

Tartelette Bianco met Gravlax

Ingrediënten (10 stuks)

300 gr zalmfilet (aan ėėn stuk)

1/2 potje Tons Mosterd-Dille saus

1 ingelegde citroen*, gesneden in plakjes

10 plakjes bladerdeeg

75 gr geraspte kaas

150 gr mozzarella, gesneden in plakjes

versgemalen peper

1 ei

handvol rucola

Bereiden

Leg de zalm op een stuk plasticfolie. Verdeel de Mosterd-Dille saus over de zalm en het liefst rondom. Beleg de bovenkant met de plakjes citroen. Vouw de folie dicht en laat de zalm gedurende 5 uur marineren in de ijskast.

Voor de tartelettes verwarm je de oven voor op 200°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Vorm met een ring uit elk plakje bladerdeeg een rondje. Leg het bladerdeeg op de bakblik. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrooi met de kaas en beleg met een plakje mozzarella. Laat de buitenste rand vrij. Bestrooi met wat versgemalen peper. Klop het eigeel los en besmeer hiermee de rand van de taartjes. Bak tot slot gedurende 20 min knapperig bruin in de oven.

Beleg de tartelettes met wat rucola en dun gesneden plakjes gravlax.

Tip: je kunt de gravlax ook op 200°C gedurende 15 min garen in de oven. Dan heb je weer eens een heel ander hoofdgerecht.

* verkrijgbaar bij een Marokkaanse of Turkse buurtwinkel

 

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.