Aardappelsalade met kip

Zonneschijn vraagt om salades en om hele simpele gerechten. En laten restjes zich daar nou eens perfect voor lenen. Zo had ik laatst nog wat gegrilde kip over van deze pulled chicken tortilla. Broccoli van deze broccoli noedels en aardappelen van deze aardappelpizza. En zo ontstond deze salade.

Je kunt er natuurlijk van alles aan toevoegen. Zo maken gekookte sperziebonen, een restje noten, een overgebleven stukje selderij en croutons van oud brood deze salade ook heel lekker. En kun je zelfs de aardappelen vervangen door een restje gekookte pasta of rijst. Allemaal ideeën om de voedselverspilling tegen te gaan. Doe jij mee?

Aardappelsalade met kip en broccoli

Ingrediënten

1 kg gegrilde kip, in stukken gesneden

1 stronk broccoli, in roosjes gesneden en gekookt

500 g kleine nieuwe aardappeltjes, geschild en gekookt

4 el mayonaise

4 el yoghurt

2 el citroensap

handje verse bieslook, fijngesneden

1 bosui, fijngesneden

zeezout en peper

Bereiden

Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Voeg hieraan de fijngesneden bieslook aan toe. Meng in een kom alle overige ingrediënten en voeg de dressing toe. En klaar ben je. Geniet ervan!

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.