Asperge Fritatta

Het aspergeseizoen is al weer 2 weken aan de gang. En gaat door tot eind juni. Feest dus! Want hoe verser ze zijn, hoe lekkerder. Wist je dat je heel makkelijk zelf kunt testen of asperges vers zijn? Gewoon door twee stengels tegen elkaar te wrijven. Als je een piepend geluid hoort, zijn ze super vers.

De meest gegeten asperges zijn wit. Maar wist je dat er, naast groene, ook paarse asperges bestaan? Die kun je zelf rauw eten. In salades ofzo. Genoeg aspergeweetjes nu. Tijd om de keuken in te gaan en deze super simpele frittata te maken. Ideaal om restjes in te verwerken, warm of koud te eten en zelf voor de lunch mee te nemen. Daarom in huize Pip favoriet!

Asperge Fritatta

Ingrediënten

250 g groene asperges, gekookt en gehalveerd
175 g cherry tomaten
100 g feta, gesneden in blokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 bosuien, gesneden
6 eieren
4 el parmezaanse kaas, geraspt
3 el olijfolie
zout en peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 C en bekleed een bakblik met bakpapier. Verhit de olie in pan en fruit hierin de bosui en knoflook.

Klop de eieren los in een kom en voeg hieraan de feta, asperges, 2 el parmezaanse kaas en gebakken bosui en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. 

Schenk dit mengsel in het bakblik. Verdeel de cherry tomaten en de andere helft van de parmezaanse kaas over de bovenkant. Bak de fritatta ca. 25-30 min. in de oven.
 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.