Bananen vijgentaart

Sommige dingen kunnen zo simpel zijn, maar toch veel indruk maken. Neem nu deze taart. Die maakte ik voor het eerst als student. Er kwamen vriendinnen eten en ik had geen toetje in huis. Dus dook ik de voorraadkasten in, waar ik nog een restje filodeeg, een ananas en een zakje pijnboompitten vond. Dat, bestrooid met een beetje poedersuiker, bleek een heerlijk combinatie te zijn.

Nu varieer ik met van alles en nog wat. Hangt een beetje af van wat ik nog over heb. Zo ontdekte ik dat mango met dadels, amandelen en sinaasappelrasp top is. En appel met kokos en cranberry's. Kortom een ideale taart! Ook voor bij de koffie, en ook als je in de keuken twee linkerhanden hebt.

Bananen vijgentaart

Ingrediënten

6 vellen filodeeg

olijfolie

4 bananen, gesneden in plakken

6 gedroogde vijgen, gesneden in plakken

25 g kokosbloesemsuiker

rasp van 1/2 citroen

1/2 tl kaneelpoeder

 

erbij: Griekse yoghurt 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrijk elk vel filodeeg met olijfolie en leg de 6 vellen op elkaar. Verdeel hierover de plakjes banaan en vijgen. Meng dan de suiker met de citroenrasp en kaneelpoeder en bestrooi de taart hiermee. Besprenkel tot slot nog met een beetje olijfolie. Bak de taart op een rooster ca. 20 min in de oven totdat het deeg knapperig en bruin is geworden. Serveer met een flinke lepel Griekse yoghurt.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.