PiP_0068_Breakfast_Appelmuffins.jpg

Appelmuffins

Appeltjes aan de bomen,
De landelijke appelplukdag zit eraan te komen.
En wel op 28 september,
Dus zet in je agenda en remember.
Leuk, met het hele gezin erop uit,
Op zoek naar dit heerlijke fruit.
En allemaal even puur,
Deze appeltjes geplukt in de natuur.
Ik verwerk ze vandaag in een muffin,
En lekker vegan, want dat is in.
Mmhhh…, krijg jij al zin?


Vegan Appelmuffins

Ingrediënten (12 stuks):

150 gr havervlokken
50 gr walnoten
2 rijpe bananen, fijngeprakt
1 grote appel, in blokjes gesneden
190 gr appelmoes, zonder suiker (biologisch)
2 handjes rozijnen
2 el gemalen kokos
kaneelpoeder, naar smaak

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen in een grote kom. Maal de havervlokken samen met de walnoten in een keukenmachine. Het mag nog wel een beetje grof blijven. Meng dit door de geprakte banaan. Voeg hieraan de appelblokjes, rozijnen, kokos, appelmoes en kaneel toe. Schep het deeg in muffinvormpjes en bak gedurende 25 min. in de oven.

Tip: eet deze muffins ook eens een keer als ontbijt. Super voedzaam!
Je kunt ze trouwens ook goed invriezen.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.