Maïspannenkoekjes

Restjes. I love them! Hoe weinig ik ook over heb, ik bewaar alles. Ik bedoel niet de leftovers van het avondeten. Nee, een restje kaas, een inimini stukje courgette of een paar oude boterhammen. Van alles valt weer iets te maken. De courgette verdwijnt samen met een rijpe peer en een beetje water in een smoothie. En de boterhammen veranderen in broodkruimels. Samen met de kaas, een lepel pesto en pijnboompitten geven die een crunchy korstje aan een Italiaanse ovenschotel. Vaak vind ik nog ergens een klein stukje gember. Oké, een beetje verschrompeld is hij dan wel. Maar gesneden in stukjes en met gekookt water heb je een gemberthee, waar de fabrikant niet tegen op kan.

Vanochtend vond ik in de ijskast een restje maïskorrels. Samen met wat eieren en havermout weer eens een heel ander ontbijt. Helemaal als je 's ochtends niet zo'n zoetekauw bent. Trouwens 's middags zijn ze ook om op te eten. Beleg ze met wat jij lekker vindt. Of met wat je toevallig nog hebt liggen in de ijskast. Kortom, laat je creativiteit de vrije loop, besteed aandacht aan wat je eet en geniet.

 Maïspannenkoekjes met cheddar en avocado

Ingrediënten (8 stuks):

150 gr maïskorrels

3 eieren

75 gr havermout

1 avocado, gesneden in plakjes

1 tomaat, gesneden in blokjes

50 gr geraspte cheddar (of een andere kaas)

olie

Bereiden:

Meng de maïskorrels, met de eieren en de havermout. Verhit wat olie in een pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten in 2 min. gaar en bruin. Pannenkoekjes kun je warm houden onder aluminiumfolie. Herhaal dit totdat het beslag op is. Beleg alle pannenkoekjes met wat geraspte cheddar. Op sommige leg je daarop de plakjes avocado en op de andere de tomatenblokjes. Of beide als dat je lekkerder lijkt.

 

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.