Overnight oats

Kun jij je moeilijk concentreren gedurende de ochtend? Of heb je al last van stress zodra je één been uit bed zet?

Grote kans dat het ontbijt niet echt jouw ding is. Toch blijft het verstandig te ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar. Mensen die ontbijten ervaren namelijk vaak minder stress gedurende de dag, door de ontspanning die een ontbijt geeft. Ze brengen tevens hun gehele stofwisseling op gang. Verhogen hun concentratievermogen en behouden makkelijker hun gewicht. Want de kans dat je voor de lunch gaat snoepen of teveel eet tijdens de andere maaltijden is echt aanzienlijk kleiner als je je dag voedzaam begint.

Uit onderzoek blijkt nog steeds dat bij de meeste huishoudens door tijdgebrek en gemakzucht het ontbijt erbij inschiet. Zonde, want als je er éénmaal aan gewend bent, krijg je er zoveel energie voor terug.

Beginnende ontbijter? Probeer dan eens iets kleins, een stukje fruit of een crackertje, en breidt dit langzaam uit. Laat vervolgens je lichaam wennen aan een vaste ontbijttijd. Je zult al snel merken dat je vanzelf ‘s ochtends een hongergevoel krijgt.
Gevorderde ontbijter? Varieer dan volop. Zo krijgt je veel verschillende voedingsstoffen binnen. En maak je ook van het ontbijt elke keer weer iets anders.

Dat dit ‘s ochtends niet persé heel veel extra tijd kost, laten deze ontbijtsuggesties zien. Twee ervan kun je zelfs al van tevoren maken.

1. Kluts 2 eieren met een beetje melk, peper en zout. Scheutje olie in de pan. Handje bladspinazie roerbakken. Eiermengsel erbij en bestrooien met flink wat geraspte (geiten)kaas

2. Bananenpannenkoekjes

Bereiden:

Prak een banaan fijn. Voeg een geklutst ei en een beetje kaneelpoeder toe. Maak er een glad beslag van. Scheutje olie in de pan. Bananenpannenkoekjes mooi bruin bakken aan beide kanten. Lekker met honing, blauwe bessen en een lepel Griekse yoghurt. Of een handje amandelschaafsel en jam.

3. Granola gemaakt volgens dit recept . Brokkel de reep vervolgens in stukken en je granola is klaar. Lekker met hangop gemaakt door 1 liter volle yoghurt in een theedoek te gieten en een nacht in een kom te laten uitlekken. Erbij verse aardbeien.

4. Overnight Oats

Bereiden:

Overnight oats, gemaakt van 250 ml (soja) melk, 30 gr havermout, 1 el lijnzaad, 1 el pompoen- en/of zonnenbloempitten, handje geraspte kokos en 2 fijngesneden dadels. Nacht in de ijskast bewaren en de volgende ochtend eten met fruit en noten naar keuze.

5. Geroosterde volkorenboterham besmeren met verse roomkaas. Daarop plakjes banaan en een beetje honing. Ook lekker met een paar walnoten erop.

6. Smoothie, gemaakt van 100 gr blauwe bessen (diepvries), 1 gekookte biet, 3 blaadjes verse munt, 30 gr havermout, beetje rijstsiroop (of andere natuurlijke zoekmaker) en 100 ml yoghurt (of water).

Door Tanja op
Ik ben een absoluut beginnende ontbijter maar je argumenten zijn logisch en de suggestie die je geeft om mee te beginnen moet zelfs ik s morgens door mijn keel kunnen krijgen :-) Ik leerde deze slechte gewoonte aan omdat ik "vroeger "veel keelontstekingen had en s morgens echt niet kon eten. Nu ga ik dus een nieuwe poging wagen om weer ontbijter te worden. Mijn ega heeft het liefst een Engels ontbijt wat ik op speciale dagen voor hem maak, incl. bonen :-)

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.