Pyjama Party

Pyjama party

Feesten tot de zon opkomt, de vogels wakker zijn en je portemonnee leeg is. Da's af en toe best lekker. Maar wat denk je van een feestje vanáf de vroege uurtjes? En niet zo nu en dan, maar dagelijks. Aan je eigen keukentafel. In pyjama, werkoutfit of met sportkleding aan. Samen met zomers fruit, geroosterde noten en dikke volle yoghurt op kleurrijke borden. En een waanzinnige cappuccino met een muziekje op de achtergrond. Hoe relaxed is dat? We call it breakfast.

I know, s' ochtends moet alles snel snel snel, maar niet ontbijten is als opstaan zonder je tanden te poetsen of zonder huissleutel de deur uit. Dat geeft problemen. En wist je dat mensen die vaak hun ontbijt overslaan meer last hebben van overgewicht. Door de verhoogde kans op snaaien voor de lunch en meer eten tijdens de andere maaltijden. Dit is niet het enige. Ontbijters hebben ook minder last van stress gedurende de dag, door de ontspanning die een ontbijt geeft. Ga dus snel nog even aan de ontbijtgranen om deze zomer helemaal zen en bikiniproof over het strand te flaneren.

Elke dag hetzelfde ontbijt maakt denk ik eerder somber dan vrolijk, net zoals ingewikkelde recepten. Daarom vandaag anders dan anders en makkelijk. Met recepten die in minder dan 10 min klaar zijn. Voor de bruschetta met pruimencompote en citroenkwark liet ik me inspireren door een ontbijt dat ik at bij Jamie's Fifteen restaurant in Watergate Bay, Cornwall.

Opzoek naar meer ontbijtinspiratie? Kijk dan hier. Want wat dacht je van appelmuffins, bananenbrood met amandelpasta of crunchy frambozen yoghurt. Allemaal instant happiness op de vroege ochtend.

 

Bruschetta met pruimencompote en citroenkwark

Ingrediënten 

4 sneden stevig (desem)brood

6 pruimen (opal)

2 el honing (of rijststroop)

2 snufjes kaneelpoeder

4 druppels vanille essence

1 el citroenrasp

4 el volle kwark

Bereiden

Snij de pruimen in vieren en meng dit met honing, kaneel en vanille. Verwarm de pruimen 3 min op de hoogste stand in de magnetron. Rooster ondertussen het brood en meng de citroenrasp door de kwark. Beleg elke geroosterde boterham met een flinke lepel pruimencompote. Garneer elke toast met 1 el citroenkwark en besprenkel tot slot met wat overgebleven pruimensap.

Peer met cornflakes en honingnoten

Ingrediënten 

2 rijpe peren

50 gr cornflakes

klein klontje boter

25 gr amandelschaafsel

2 el honing (of rijststroop)

snufje kaneelpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de peren in de lengte doormidden en verwijder het binnenste gedeelte. Bestrooi elke helft met een beetje kaneelpoeder. Rooster de peren 5 min in de oven. Verwarm vervolgens de honing met het klontje boter 30 sec. op de hoogste stand in de magnetron. Mix de cornflakes en de amandelen door het honingmengsel. Verdeel dit mengsel over de peren en rooster nog even 5 min in de oven tot de cornflakes goudbruin zijn. 

Toast met avocado, feta, gepocheerd ei en dukkah

Ingrediënten 

2 sneden stevig (desem)brood

1 rijpe avocado

50 gr feta

2 eieren

scheutje azijn

1 el sesamzaadjes

1 el komijnzaadjes

1/2 el venkelzaadjes (of korianderzaadjes)

1 el hazelnoten, zonder schil

zeezout

Bereiden

Kook water in een pan. Voeg hieraan een scheutje azijn toe. Maak vervolgens met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei langzaam in de draaikolk zakken. Na ongeveer 3 min is de dooier nog lopend en het eiwit gestold. Na 4 min is de dooier half-zacht en na 5 min bijna hard.

Rooster dan de zaadjes en hazelnoten in een pan totdat hun aroma vrij komt. Maak het mengsel fijn met een vijzel. Of in de keukenmachine. Breng op smaak met wat zeezout.

Rooster het brood en verdeel op elke boterham een halve geprakte avocado. Verkruimel hierover de feta en beleg met het gepocheerde ei. Bestrooi tot slot met dukkah. 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.