Chocolade koekjestaart

Afgelopen week was het feest bij ons thuis. Chris werd 9 jaar. Al sinds de eerste verjaardag van de kinderen, mag de chocolade koekjes taart hierbij niet ontbreken. Eerst die heerlijke laag dikke chocolade en dan een zachte vulling met een verrassende smaak. Hemels! Het kleine beetje koffie in de taart houdt de kinderen ook altijd lekker wakker op hun eigen verjaardag. Dat dit recept echt door iedereen gemaakt kan worden, geen dure ingrediënten bevat en alleen een beetje geduld vraagt, is ook de reden dat ik deze taart vaak maak.

Voor wie trouwens na het bakken van deze taart de smaak te pakken heeft, kan sinds vorige week kijken naar het nieuwe programma “Heel Holland bakt”. Hierin gaat Nederland opzoek naar zijn meest getalenteerde thuisbakker.

Chocolade koekjes taart

Ingrediënten:
400 gr. lange vingers
150 gr. boter gesmolten
150 gr. poeder suiker
3 eigeel
1 klein glas sterke koffie

Chocoladeglazuur:
150 gr. pure chocolade, gesmolten
50 gr. boter, gesmolten
1 el water
1 el poedersuiker

Benodigdheden:
een ronde vorm (liefst doorsnede van boven ca. 15 cm en van onder 10 cm)

Bereiden: 
Bedek de ronde schaal met keukenfolie. Maak de koekjes fijn in een blender. Je kunt evt. het suiker een beetje van de koekjes afhalen. Eigeel, boter en suiker met handmixer kloppen. Dit vervolgens door de koekjes roeren en tot slot de koffie erbij schenken. Koekjesmassa in de ronde vorm overdoen en bedekken met een zwaar voorwerp. Volgende dag de vorm omdraaien en het folie ervan afhalen.

Maak het chocoladelazuur, door alle bovenstaande ingrediënten te vermengen. Bestrijk de taart met het glazuur en laat het minstens 5 uur hard worden in de ijskast.

Decoreren:
Je kunt deze taart met van alles decoreren, waaronder walnoten, chocolade suiker pinda’s, suikerfiguurjes. Zorg wel dat je de taart decoreert als het glazuur nog zacht is.

Tip: omdat het een hele machtige taart is, kun je het beste kleine puntjes snijden.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.