Fruit en noten crumble

Bijna al mijn recepten bedenk ik terwijl ik hardloop in het bos. De rust in de natuur zet mijn creatieve brein op scherp. En door het denken aan eten, loop ik makkelijker mijn rondje uit. De mooie plaatjes van de natuur, de dieren die ik tegenkom of een zandvlakte, alles inspireert. Als het lopen zwaar voelt, denk ik aan chocolade, taart en koekjes. En bij een lekkere loop, verschijnen er beelden in mijn hoofd van super smoothies en healthy food.

Vanochtend zat het er tussenin. Mijn benen voelde zwaar na een druk weekend, maar de lucht voelde nog zomers. Dat ik vooral liep op eikels, kastanjes en beukennoten hielp denk ik ook niet echt. Gevolg, noten door mijn hoofd. En zomers fruit. Zo eindigde mijn rondje uiteindelijk bij de bio winkel. Waar ik peren, sinaasappels en blauwe bessen kocht, want echt zomers fruit is er natuurlijk niet meer. En noten. Zelf had ik thuis nog stapels appels over van vorige week. Met o.a. deze ingrediënten toverde ik dit dessert op tafel. Krakend, zoet en zonder suiker. Precies zoals mijn loop.

Fruit en noten crumble

Ingrediënten (6 pers):

Crumble:
200 gr havervlokken
200 gr gemengde noten
100 gr gemengde zonnebloempitten en pompoenpitten
sap en rasp van 1 sinaasappel (biologish)
1 el chia zaad
1/2 tl venkelzaad
1/2 tl kaneelpoeder
3 el rijststroop

Fruit:
4 appels, in blokjes gesneden
1 peer, in blokjes gesneden
1 bakje blauwe bessen
1 el kokosolie
2 el water
1/2 tl kaneelpoeder
2 tl honing (of rijststroop)

Erbij:
Hangop of boerenyoghurt

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de crumble door alle ingrediënten te mixen. Verhit de olie in een pan en voeg water en fruit toe. Verwarm totdat het fruit zacht begint te worden. Voeg kaneel en honing toe. Verdeel het fruit op de bodem van een ovenvaste schaal en bedek met de noten crumble. Bak vervolgens gedurende 30 min. in de oven. Serveer met een lepel hangop of boerenyoghurt.

Tip: deze crumble is als ontbijt ook een lekker begin van de dag.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.