Gevulde pannenkoekbakjes

Pannenkoeken!! Yeaaahh. Het woord alleen al. Of ze nu gemaakt zijn van tarwemeel, maïsmeel, kokosmeel of zoals vandaag van boekweitmeel. Kids don't care. Zolang de topping maar lekker zoet is. Grappig, waarom dit gerecht zo'n magische uitwerking op kinderen heeft? Trouwens ook op sommige volwassenen. Komt dat doordat je het meestal met je handen mag eten? Door de associatie met een verjaardagspartijtje? Of gaat het echt om de smaak? Mmhh, ik weet het niet. Misschien maar eens in de geschiedenis van de pannenkoek duiken.

Gisteren hadden de kinderen ook zin in pannenkoeken. Alsjeblieft....ah.. alsjeblieeeefft. Je kent dat misschien wel, dat gestalk. Ze hadden geluk, want ik had sowieso al al mijn eigen bezigheden aan de kant geschoven en was wel in een gezellige bui. Alleen had ik niet genoeg meel, eieren en melk in huis. Dus in plaats van stapels te bakken, maakte ik deze keer schattige pannenkoekbakjes. Gevuld met dikke Griekse yoghurt, fruit en noten.

De restjes pannenkoek die ik nog over had, roosterde ik 15 min. op 200° C in de oven en smaakte vanochtend erg goed door de yoghurt. Yeaaahh!

Gevulde pannenkoekbakjes

Ingrediënten (8 bakjes):

125 gr boekweitmeel

350 ml melk (sojamelk, geitenmelk)

1 ei

snufje zout

olie of boter, om in te bakken

Griekse yoghurt

fruit, naar keuze

noten, naar keuze

 

Benodigdheden:

muffinbakvorm

Bereiden:

Klop de ingrediënten met een garde tot een glad beslag en bak de pannenkoekjes op de ‘gewone’ manier. Wanneer het mengsel te dik is, voeg dan wat meer melk toe.

Verwarm de oven voor op 200°C. Steek rondjes uit de pannenkoeken. Leg de rondjes in een muffinbakvorm, zodat je de vorm van bakjes krijgt. Bak de pannenkoekbakjes in 15 min. knapperig bruin. Laat buiten de oven even afkoelen en verdeel de Griekse yoghurt, fruit en noten over de bakjes.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.