IJsbonbons

Dat kruiden het nieuwe zout is, is vast niets nieuws. Je kunt tegenwoordig geen blad openslaan of je leest verhalen over hoe slecht zout voor ons lichaam is. Ja, zout in kant-en-klare producten. Maar een klein snufje zout toevoegen aan je eten, daar is niets mis mee.

Zelf gebruik ik veel kruiden. Niet alleen vanwege het “healthy” aspect, maar vooral omdat kruiden zorgen voor verrassende smaaksensaties. Ze maken een gerecht spannend. Helemaal als je onverwachte combinaties kiest. En omdat we allemaal onze vensterbank, balkon of tuin vol kruiden hebben staan, kunnen we volop experimenteren. Zo ontdekte ik dat feta en dragon goed bij elkaar passen. En dille lekker is in een couscoussalade. Zelfs een simpel glas water tover je om tot een hip drankje met een paar takjes munt, limoen en verse gember.

Ook ontdekte ik afgelopen zondag op de pure markt in Amsterdam heerlijke muntplantjes. Geen gewone munt, maar chocolademunt, aardbeienmunt, gembermunt, ananasmunt en krulmunt. Allemaal even heerlijk om te ruiken. En hun namen klopten helemaal. Thuis voegde ik de blaadjes aardbeienmunt toe aan een smoothie van bietjes, blauwe bessen (diepvries), honing en vanille. De gembermunt sneed ik heel fijn en maakte mijn koude komkommersoep extra lekker. Maar de absolute topper vond ik de chocolademunt. Helemaal toen ik die gebruikte in deze ijsbonbons. Wat blijft het toch een goddelijke combinatie; chocolade en munt.

Chocolade IJsbonbons met pepermunt

Ingrediënten:
100 gr pure chocolade
1/2 ltr stracciatella ijs
100 gr zachte pepermuntkussens
3 takjes verse (chocolade)munt

 

Bereiden:
Laat het ijs een beetje zacht worden. Snij de pepermuntkussens in kleine stukjes. Snij de verse munt in dunne reepjes. Meng dit alles door het stracciatella ijs. Laat het ijs vervolgens weer hard worden in de vriezer. Schep met een kleine ijsbolschep of meloenboor kleine balletjes uit het ijs. Leg deze op een met bakpapier beklede schaal en zet ze in de vriezer. Smelt pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Haal de ijsbolletjes met een vork voorzichtig door de gesmolten chocolade. Doe dit wel snel, anders smelt het ijs. Leg de ijsbonbons daarna nog minstens 30 minuten in de vriezer.

Tip: 
1. je kunt i.p.v. pepermuntkussens ook kiezen voor stukjes after eight.
2. wil je een mooie groene pepermunt kleur? voeg dan een paar druppels groene voedselkleurstof toe.
3. voor een extra pepermunt smaak voeg je een beetje pepermuntolie toe.
4. stracciatella ijs kun je natuurlijk ook vervangen door vanilleijs waaraan je zelf stukken pure chocolade toevoegt.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.