Panettone gevuld met aardbeienijs

Het is bijna zover. Kerst! De kerstboom staat in huize Pip. De lichtjes branden buiten in de boom en de kinderen hebben inmiddels hun buik vol van het proeven van weer een proefgerechtje. Tijd dus om af te gaan tellen. Gelukkig ben ik inmiddels beland bij het nagerecht. En het is zeker geen straf om daar een hapje van te proeven.

Normaal bereid ik alles natuurlijk zelf, en from scratch. Maar dit jaar maak ook ik het mezelf even wat makkelijker. Vooral omdat het met 12 personen aan tafel best lekker is om één gang helemaal vooraf te bereiden, maar ook omdat de panettone in ons Italiaanse kerstpakket zat. Wil jij wel graag groots uitpakken dit jaar? Dan kun je de panettone ook zelf bereiden volgens dit recept.

Voor een feestelijk tintje vulde ik 'm met zelfgemaakt aardbeienijs. Gemaakt van bevroren banaan, aardbeien, honing en kokoswater. Met een vleugje munt, voor een verrassend effect. En zo heb ik toch mijn eigen Pip touch aan dit nagerecht gegeven.

Heb je trouwens nog geen cadeaus voor onder de boom? Bekijk dan nog even mijn tips voor leuke homemade Kerstcadeaus die ik schreef voor Catchthebluefish. Zo weet je zeker dat je iets heel persoonlijks en unieks geeft.

 

Lieve volgers, voor nu hele fijne dagen en geniet van elkaar en van het eten.

Want dat samen zorgt voor onvergetelijke momenten.

Merry Christmas!

 

Panettone gevuld met aardbeienijs

Ingrediënten (8 pers)

1 panettone

2 bevroren banaan, in stukjes

1 doosje verse aardbeien (of diepvries aardbeien)

1 el honing

200 ml kokoswater

200 ml water

4 blaadjes verse munt

 

Bereiden

De banaan moet minstens 3 uur van te voren in stukjes gesneden worden en in de vriezer bewaard worden. Haal 10 min. voor gebruik de banaan uit de vriezer. Doe dan alle ingrediënten in de kom van de blender en mix ca. 1 min* .

Snij vervolgens het kapje van de panettone af. En hol de cake uit, zodat je 'm makkelijk kunt vullen. Schep het ijs erin en sluit af met het kapje. Bewaar in de vriezer tot 15 min voor gebruik. Dan heeft de cake even de tijd om wat te ontdooien, voordat je 'm opdient. Garneer tot slot met wat poedersuiker. Of garneer zoals ik deed met een strik van gesmolten witte chocolade.

*Als je geen blender thuis hebt en toch dit ijs wilt maken, dan gebruik je ontdooid fruit of vers fruit. Dit pureer je even met een staafmixer. Voeg het water toe en bewaar daarna nog even in de vriezer.

 

 

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.