Pindakaastaart

Hebben jullie hem al in huis? De nieuwste Allerhande. Waarin ze hun 30 jarige jubileum vieren. Voor hun reden om feestelijke taartrecepten van lezers de hoofdrol te laten spelen. Voor mij reden om zo iedereen mee te laten genieten van onze goddelijk feesttaart; De Pindakaastaart. Kijk snel op blz. 53. Of download dit feestnummer via de allerhande app.

Deze hemelse creatie ontstond toen Chris 3 jaar werd. En sindsdien is een verjaardag bij ons niet meer compleet zonder deze taart. Ik hoor je al denken, hhmm… pindakaas in een taart. Maar “believe me”! De combinatie van een zachte, niet al te zoete, chocoladecake, een romige pindasmaak en een crunchy bite, maakt elke hap spannend. Dat moet je echt zelf ervaren!

Wil je weten wat er allemaal kwam kijken bij het maken van deze allerhande? Kijk dan hier.

Pindakaastaart

Ingrediënten (16 stuks):

Cakebodem:
120 g bloem
2 tl bakpoeder
35 g cacaopoeder
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespuntje zout
65 ml arachideolie
100 g zure room
1 ei
125 ml kokend water

Benodigdheden:
Bakblik met springvorm (18 cm)
Bakpapier
Garde

Vulling:
100 g roomkaas
50 g poedersuiker
150 g pindakaas ( zonder nootjes)
100 g slagroom
1/2 zakje klop-fix

Pindanougatine:
100 g geroosterde ongezouten pinda’s
200 g lichte basterdsuiker
20 ml arachideolie

Bereiden:

Cakebodem:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen goed in. Bloem, bakpoeder en cacaopoeder zeven boven een kom. Suiker, vanillesuiker en zout toevoegen en het geheel goed roeren. Vervolgens olie, zure room en ei toevoegen en met een garde mengen. Beetje bij beetje het kokende water al roerend toevoegen. Schenk nu het chocolademengsel in het bakblik en bak de taartbodem gedurende 50 min. Daarna uit de vorm 1 uur af laten koelen.

Vulling:
Roer de roomkaas, pindakaas en poedersuiker glad met een garde. Klop vervolgens de slagroom stijf met de klop-fix. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het pindakaasroommengsel en spatel het geheel door.

Snij daarna de taartbodem horizontaal doormidden. Plaats de springvorm om één helft van de taart. Bestrijk deze bodem met de helft van het pindakaasroommengsel. Leg dan de tweede bodem erop en bestrijk met het overgebleven mengsel. De taart minstens 2 uur in de koelkast laten opstijven.

Pindanougatine:
Hak de pinda’s in kleine stukjes. Smelt de basterdsuiker met de olie in een pan op laag vuur. Zodra dit mengsel caramelbruin is, voeg je de pinda’s toe. Roer door met een houten lepel. Spreid het mengsel uit op een stuk bakpapier en laat het 1 uur stollen. Breek daarna de nougatine in stukken. Versier de bovenkant van de taart ermee.

Tip:
1. snij wel kleine stukjes, want de taart is heel machtig.
2. voor wie geen zin heeft om zelf pindanougatine te maken, kan ook kiezen voor pindacrunch van zonnatura.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.