Speculaasijs

Soep, flensjesbeslag, pesto, verse kaneel. Of een lekkere groene smoothie.

In mijn dagelijkse leven blender ik me suf. Allerlei soorten ingrediënten gooi ik erin. En elke keer is het weer een verrassing hoe het smaakt. Een keuken zonder mijn Magimix vriend, “Le Blender”, is dus echt ondenkbaar. Hij zorgt alleen soms wel voor wat overlast, want echt stil is het apparaat niet.

Met het lekkere weer van de afgelopen tijd is het ijsblender seizoen ook weer volop in gang in “Huize PipFoods”. Zo aten we laatst tiramisu ijs, gemaakt van mascarpone, koffie, lange vingers en cacao. En pepermunttijs met stukjes pure chocolade. En deze twee verrukkelijke smaken. Geniet ervan!

Speculaasijs

 

Ingrediënten ( 4 pers.)
4 bolletjes vanille ijs
4 el speculoospasta
2 el cholcoladestukjes
4 speculoos koekjes, verkruimeld

Bereiden:
Doe alle ingrediënten in de kom van de blender en mix ca. 1 min. Bewaar het daarna in nog even in de vriezer. Garneer het bolletje ijs met de verkruimelde koekjes.

Als je geen blender thuis hebt en toch van dit lekkere ijs wilt genieten dan kan dat.
Laat het vanille ijs een beetje smelten. Meng de speculoospasta en chocolade stukjes erdoor heen. Bewaar het daarna nog even in de vriezer.

Tip: probeer ook eens een andere smaak door allerlei koekjes, schuimpjes, after-eight, pepermunt kussentjes, m&m’s, candy bars er aan toe te voegen. Natuurlijk wel even allemaal klein maken. Wij vonden ijs met een lepel pindakaas en geroosterde pinda’s ook verrukkelijk. Kortom laat je fantasie de vrije loop.

Vruchtenijs

Ingrediënten (4 pers.)
1 bevroren banaan, in stukjes
2 handjes diepvriesfruit
200 ml vruchtensap (liefst vers)

Bereiden:
De banaan moet minstens 3 uur van te voren in stukjes gesneden worden en in de vriezer bewaard worden. Handig om dus tijdens de zomermaanden altijd een voorraadje hiervan in de vriezer te hebben liggen. 10 min. voor gebruik de banaan uit de vriezer halen. Doe alle ingrediënten in de kom van de blender en mix ca. 1 min. Bewaar het daarna in nog even in de vriezer. Garneer het bolletje ijs met een beetje fruit.

Als je geen blender thuis hebt en toch dit ijs wilt maken, dan gebruik je ontdooid fruit of vers fruit. Dit pureer je even met een staafmixer. Voeg het sap toe en bewaar daarna nog even in de vriezer.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.