Witte chocolade cheesecake

Dit is zo’n taart die je zeker een keer gemaakt moet hebben. Of vaker. Tenminste, als je jezelf wilt trakteren op de sensatie van een zoete, friszure, zachte mousse. Gewoon voor die momenten waarop je het even, om wat voor een reden dan ook, minder nauw neemt met alle regels. Vooral de combinatie met het crunchy effect van de koekjes is goddelijk. Ik kan niet anders zeggen! Alleen, met een wachttijd van een paar uur, word je geduld wel wat op de proef gesteld.

Witte chocolade cheesecake

Ingrediënten:
200 g bastogne koekjes
80 g boter, gesmolten
200 gram witte chocolade, in stukjes gebroken
125 ml slagroom
120 g suiker
1 ei
400 g monchou
1 el rasp van sinaasappel, fijngehakt
2 bakjes frambozen

Benodigdheden:
Springvorm, 25 cm doorsnede
Bakpapier

Bereidingstijd: 
30 min + 5,5 uur wachttijd

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, of doe de koekjes in een hersluitbare plastic zak en stamp ze fijn met een deegroller. Meng de fijngestampte bastogne koekjes met de gesmolten boter en stort dit in een springvorm. Stamp het geheel goed aan. Bodem in de ijskast bewaren totdat deze hard is geworden. Smelt ondertussen de chocolade met de slagroom in de magnetron 1,5 minuut per 100 gram en nooit hoger dan 350 Watt (in dit recept dus 3 minuten). Wel elke 15 seconde even doorroeren. De chocolade met de slagroom kunnen ook ‘au bain marie′ gesmolten worden. Chocolademengsel even laten afkoelen. Suiker, ei, monchou en sinaasappel rasp met een mixer mengen tot een gladde massa. Afgekoelde chocolademengsel door de monchoumix mengen en in springvorm schenken. Bak de taart 40 min in de oven. De zijkant van de taart is stevig en het midden moet nog drillerig zijn. Daarna (belangrijk!) minstens 3 uur laten afkoelen en gedurende minstens 2 uur weer laten opstijven in de ijskast. Het drillerige middendeel stijft dan op. Het beste is om de taart een nacht in de ijskast te houden. Garneer de taart voor het serveren met frambozen. Voor een echt kersteffect, bestrooi je de taart nog met wat poedersuiker.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.