WK toetje

Toetoet. Even jullie aandacht voor dit über makkelijke en ohh zo verfrissende WK toetje. Want na wat wedstrijden op de bank gekeken te hebben en hier en daar wat minder gezonde oranje snacks, wordt het nu tijd voor een gezond oranje gerecht. Want hoe verder onze mannen komen hoe groter de kans dat je straks blijft zitten met die extra WK kilo's. En zo vlak voor het bikiniseizoen, wordt niemand daar blij van.

Gelukkig is oranje eten van nature heel gezond. Zo bevat het veel anti oxidanten, die onze weerstand verhogen en een gunstig effect hebben op onze bloeddruk en huid. En het bèta caroteen, dat het eten oranje kleurt, zorgt ervoor dat we beter kunnen zien.

Abrikozen bevatten verreweg het meeste bèta-caroteen. Zowel de gedroogde als de verse variant. Wist je trouwens dat gedroogde abrikozen van nature heel donker, bijna bruin van kleur zijn. En niet feloranje, zoals in de meeste supermarkten. Hieraan wordt zwavel toegevoegd, want ja het oog wil ook wat. Voor dit toetje heb ik gekozen voor verse abrikozen. Nu volop in het seizoen en zo zoet. En als je dit WK toetje serveert in een glaasje, is het ook een ideaal gerecht voor op de bank.

Ik ben er klaar voor!

WK toetje

Ingrediënten

400 gr verse abrikozen

250 gr ricotta

3 el rijststroop (of honing)

2 muntblaadjes

1 el citroensap

1 el citroenrasp

 

 

 

Bereiden

Ontpit de abrikozen en snij de helft in stukjes. Meng deze met citroensap. Pureer de rest van de abrikozen met de rijststroop, munt, citroenrasp en ricotta tot een gladde mousse. Verdeel de mousse over vier glazen, afgewisseld met laagjes abrikozenstukjes.

 
Door Michele op
Die ga ik voor vanavond maken!!
Door Michele op
Die ga ik voor vanavond maken!!

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.