Christmas Dinner

Ben jij al uit het hoofdgerecht? Wordt het uitgebreid of juist niet? Ga je voor nieuwe recepten of oude toppers? Dit jaar met Kerst hebben we iemand aan tafel die zweert bij een koolhydraatarme voeding. Iemand die geen vlees eet, maar wel vis. En een aantal kinderen. Natuurlijk moet het hoofdgerecht ook nog eens goed aansluiten bij de twee voorgerechten. Fijne uitdaging dus! 

Daarom heb ik gekozen voor gegrilde tonijn met een gember sojasaus en paksoi. Tonijn wordt meestal redelijk makkelijk door kinderen geaccepteerd. En door het gebruik van sojasaus krijgt het een beetje een zoete smaak. Voor hun laat ik wel de chilipeper achterwege (die vis je makkelijk uit de saus). Ideaal aan dit gerecht is de korte bereidingstijd. In nog geen 10 min tover je een mooie schaal op tafel.

Benieuwd naar Pip's Christmas starters? Kijk dan hier. En het Christmas Dessert vind je hier.

Gegrilde tonijn met gember sojasaus en paksoi

 

Ingrediënten (4 pers.):

4 tonijnmoten

2 stronken paksoi

15 gr zwarte sesamzaadjes, geroosterd

2 struikjes paksoi

8 el sojasaus

sap van 1 limoen

4 el olijfolie

een stukje gember van 2,5 cm, geraspt

1/2 teentje knoflook, geraspte

1 chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden

zeezout en zwarte peper

Bereiden

Meng de gember, knoflook, Spaanse peper, limoensap met 2 el olijfolie. Bestrooi de tonijn met zout en peper en 2 el olijfolie. Gril de tonijn in een grillpan 2,5 min. aan beide kanten. Kook intussen de paksoi gedurende 5 min. gaar. Laat de paksoi goed uitlekken. Leg alle paksoi op een bord met daar bovenop de gegrilde tonijn, gesneden in plakken. Sprenkel eerst de sojasaus over de tonijn en daarna het gembermengsel. Garneer met zwarte sesamzaadjes.

Tip: vooraf kun je de sesamzaadjes roosteren, het oliemengsel maken en de paksoi gesneden in een pan met koud water bewaren.

Wil je weten hoe je de Kerst zonder stress doorkomt? En zonder kinderen die liever van tafel afgaan dan eraan blijven zitten. Neem dan even een kijkje bij Pip's Christmas tips

Of zoek je kookinspiratie of heb je bepaalde culi-vragen, laat het weten. PipFoods helpt graag!

 

 

Door Tanja op
Deze is te lekker om nog niet deze kerst te gebruiken dus die "frummel" ;-) ik tussen mijn al bestaande plannen in :-) Ik maak het als voorafje, mijn eerder idee vervalt . Zalig hoor, bij het lezen van je recept kan ik het al bijna proeven! En ook heel handig is dat veel van te voren al te doen is, in etappes iets maken is ideaal voor me. Thanks voor dit goede idee en heerlijke recept
Door Patricia op
Hi Katja, dan zou ik een schaal noodles erbij geven. Liefst de wat dikkere noodles of Soba noodles. Of wilde rijst.
Door Katja op
Ohh dat ziet er goed uit!! Stel dat ik wel zou gaan voor Koolhydraten, wat geef ik er dan bij?

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.