Eggcellent Paas Pasta

Hop hop Hooray! Nog een paar nachtjes en dan staat de Easter Bunny voor de deur. Tijd om eieren te klutsen. Te pellen. Te tikken. Of te pocheren. Iets waar ik dus helemaal niet handig in ben. Bij mij verlaten ze al druipend met eigeel en geëxplodeerd de pan. Yakkes! Ik krijg ook de rillingen van een egg benedict. Vooral als die overgoten is met een dikke laag hollandaisesaus. Mij allemaal te soppy.

Ik kook het liefst mijn ei. Zo’n 5 min. Beleg dan een rijstwafel met biokip, plakjes avocado en het gekookte ei. Zo simpel en zo puur. Of prak met mijn handen een banaan fijn. Kluts er een ei en een snufje kaneel door en bak er vervolgens kleine pannenkoekjes van. Ook zo simpel! Maar dit jaar met Pasen laten we het ontbijt even voor wat het is en gaan we voor een Paaslunch.

De taken zijn verdeelt en ik mag het hoofdgerecht maken. We hebben deze keer low carb eters aan tafel. Kinderen. En vegetariërs die gelukkig wel vis eten. Zaak dus om even iets langer stil te staan bij wat ik voorzet, want anders moet ik straks drie verschillende gerechten maken. Na een uurtje sporten, popte deze gedachte in me op. Kids

Lieve volgers, Have a Happy Easter!!

En ga jij wel voor een uitgebreid Paasontbijt? Dan zijn deze Paasbakjes ook zo simpel en verrukkelijk.

Eggcellent Paas Pasta

Ingrediënten (4 pers):

400 gr tagliatelle

2 courgettes

100 gr parmezaanse kaas, geraspt

125 ml slagroom

150 gr gerookte zalmblokje

1 citroen

4 eidooiers, losgeklopt

zout en peper

Bereiden

Gebruik voor de low carb eters alleen de 2 ongekookte courgettes. En voor alle andere eters gebruik je één geraspte ongekookte courgette en de gekookte tagliatelle.

Van de ongekookte courgettes maak je heel eenvoudig pasta, door deze in de lengte te raspen met een grove rasp. Natuurlijk kun je de keukenmachine ook dit werkje laten doen. Kook dan de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng vervolgens de eidooiers met de parmezaanse kaas, slagroom, citroensap en rasp. Roer het mengsel met citroen en ei door de pasta (of alleen de courgettes). Daarna roer je de geraspte courgette en de zalm erdoor. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Garneer eventueel nog met wat citroenrasp en geraspte parmezaanse kaas.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.