Gevulde puntpaprika's

Ik heb een rare voorkeur voor gevulde dingen. Gevulde dolma, gevulde slagroomsoes, gevulde portobello, gevulde chocolade, ruim gevulde lunchtrommel en een goed gevulde portemonnaie. Misschien is het de kinderlijke verrassing van het niet weten wat er allemaal inzit? Of omdat je bij gevuld eten nog altijd iets tegoed hebt, zodra je eraan begonnen bent.

Maar zeg nou zelf, hoe verrukkelijk is het als je iets in je mond stopt, erop bijt, iets proeft en dan een paar tellen later nog iets totaal anders proeft. Het ultieme genot is als de structuren verschillend zijn of de smaken heel uiteenlopend. Behalve mijn vul fetisjisme, is ik het ook nog eens een super manier om restjes te verwerken. En om mijn creativiteit de vrije loop te laten, want voor het vullen zijn geen regels.  

Zo vul ik slablaadjes, sushivelletjes (maar dan zonder de rijst), muffins met een bol ijs, bananen met pindakaas en nootjes, edammerkaasjes met groenten en ansjovis of die lekkere gevulde pizza rol van laatst. Ook vulde ik al, weet ik niet hoeveel, broden (hele broden, stokbroden, pistoletjes, croissants, beschuitbollen) met de meest verrassende combinaties. Het doorsnijden van zo'n brood is voor mij het hoogtepunt. Ook al weet ik allang wat erin zit.

Om mijn behoefte aan gevuld eten te stillen, maakte ik dit hapje. Ben er nu dus aan verslaafd. Ook makkelijk en snel te maken, zijn deze gevulde zoete puntpaprika's. Deze kun je zelf naar hartelust vullen.

 

Gevulde zoete puntpaprika's

Ingrediënten (4pers.):
4  zoete puntpaprika's
200 gr. gierst, gekookt (of rijst, couscous, bulgur)
1 wortel, in blokjes gesneden
100 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
50 gr. pijnboompitten
100 gr. feta, verkruimeld
2 el verse basilicum, fijngehakt
100 gr. broodkruim (of panko broodkruim te koop bij de toko)
3 el olijfolie
zout en peper

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Meng alle ingrediënten, behalve het broodkruim, in een kom goed door elkaar. Maak de opening in de paprika zo groot dat je de paprika eenvoudig kunt vullen. Verwijder de zaadjes. Vul de paprika's voorzichtig met het mengsel. Bestrooi de paprika's met broodkruim en de rest van de olijfolie. Plaats de ovenschaal gedurende 35 min. in de oven.

 

tip:voor een meer oosterse variant, voeg je rozijnen, kaneel, amandelen en munt toe. 

Door Patricia op
Wow, dat klinkt heavy en verrukkelijk!
Door Linda op
Gevulde dingen, I love it. Ooit at ik in Parijs een wit broodje gevuld met veel pure sticky chocolade. Walgelijk lekker en zoooo ongezond :-)

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.