Gnocchi met avocado pesto

Avocado. Kilo's eet ik ervan per jaar. Als tussendoortje met een beetje olijfolie en zeezout. Met een krokant kaaskorstje uit de oven. In een smoothie met kiwi, bevroren bloemkool en honing. En als nagerecht samen met banaan en cacaopoeder in een lobbige chocolademousse. 

Niet zo gek dus dat ik sinds een tijdje ook verslaafd ben aan avocado olie. Vooral degene van Oliemolie. De smaak hiervan is zo rijk en vol. De kleur meestal donkergeel en de subtiele avocadosmaak past echt overal bij. En nog eens super gezond ook. 

 Wist je dat:  

  1. Avocado alle 18 essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft om eiwitten te vormen. Goed alternatief dus als je vlees af en toe laat staan.
  2. Avocado veel vit B6, K, E, C, onverzadigde vetten en voedingsvezels bevat.
  3. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijk dat avocado ons verouderingsproces vertraagd en helpt tegen allerlei ouderdomsaandoeningen. 
  4. Dat deze vrucht voor een gezonde bloeddruk zorgt, vanwege de hoeveelheid kalium.
  5. Dat ze goed zijn als sportvoeding, omdat ze naast de eiwitten snel werkende koolhydraten bevatten. En hun hoge mineraalgehalte zorgt na het sporten voor een vlug herstel.

 Liever geen avocado op je bord? Gebruik ze dan een keer als beauty product. Ga je ook het verouderingsproces tegen.

  1. Prak 1/2 avocado fijn en meng met 1/2 el yoghurt, 1 el vloeibare honing en enkele druppels citroensap. Breng dit mengsel aan op een schone huid en laat ca. 15 min. inwerken. Daarna spoelen met lauw water. 
  2. Voor een haarmasker gebruik je dezelfde ingrediënten, zonder honing en citroensap en 2 el yoghurt in plaats van 1. Laat dit mengsel zo'n 20 min. inwerken om het daarna uit te spoelen met shampoo.

In het recept van vandaag avocado in de vorm van pesto. Heerlijk in combinatie met het zachte van gnocchi, het zoete van de tomaatjes en het zoute van de parmezaanse kaas.

Buon appetito!

 

Gnocchi met Avocado Pesto

Ingrediënten (2 pers.):
1 rijpe Hass avocado
flinke hand vol basilicum
2 el avocado olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
50 gr pijnboompitten
sap van 1/2 citroen
500 gr verse gnocchi
100 gr cherrytomaten, gehalveerd
parmezaanse kaas, geraspt
versgemalen peper en zout

Bereiden:

Meng in een blender het vlees van de avocado samen met de knoflook, olie, citroensap, basilicum en pijnboompitten gedurende 20 sec. fijn. Als de pesto te dik is, kun je het iets dunner maken door een beetje water toe te voegen. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg de pesto en cherrytomaten toe. Verwarm nog gedurende ca. 1-2 min. Bestrooi met wat peper en flink veel parmezaanse kaas. 

 

Tip: de pesto heeft de beste smaak als je het maakt vlak voordat je het gebruikt.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.