Halloumi hamburger

Met nog altijd hoge temperaturen in ons land is het BBQ seizoen nog niet afgelopen. Toch? Of mag de BBQ wat jou betreft alweer winterklaar gemaakt worden? Ik blijf het altijd wel gezellig vinden. Moet wel toegeven dat de inspiratie na een aantal keren afneemt. Elke keer dezelfde marinades, spiezen, sausjes en salades wordt toch minder feestelijk. 

Dat ik niet echt een fan van vlees ben, helpt in dit geval wel. Juist door te kiezen voor vervangers van vlees voor op de BBQ word je creatiever. En ontdek je vanzelf heerlijke nieuwe gerechten. Zoals deze super burger. Waarbij vooral de zoete chilisaus het verschil maakt. 

Variatie kun je ook krijgen door:

  1. aardappels of pasta in salades te vervangen door bruine rijst, stukjes geroosterd brood of peulvruchten. 
  2. vlees te vervangen door een grote gegrilde champignon (portabella), gemarineerd in citroensap en -rasp, olijfolie, knoflook, zout en peper. Of te vullen met feta en tomaatjes.
  3. groenten grof te snijden, te grillen en te serveren met een lekkere dip, gemaakt van avocado en humus of geitenkaas gemengd met gegrilde rode paprika. Erbij Libanees brood.
  4. vlees en vis in te smeren met het zachte vlees van een teentje gepofte knoflook ipv te kiezen voor ingewikkelde marinades. 
  5. en alles wat je overhoudt vooral niet weggooien. Gegrild vlees of vis, een beetje sla en wat saus smaken heerlijk in een opgerolde wrap voor tussen de middag.

Maar wat een BBQ tot een succes maakt zijn verse ingrediënten (liefst uit het seizoen), eenvoud in smaken, lekkere kruiden, makkelijke bereidingen en een mooi glas wijn. Geniet nog van de zomerdagen! 

Halloumi burger

Ingrediënten:
100 gr halloumi
1 rode puntpaprika, gehalveerd
3 broodjes, gehalveerd
3 el humus
handjevol rucola
olijfolie
zoete chilisaus

Bereiden:

Snij de halloumi in plakken. Grill de kaas aan beide kanten langzaam knapperig bruin op de BBQ of in een grillpan. Rooster tegelijkertijd ook de paprika en het broodje op de BBQ. Beleg één helft van het broodje met wat rucola, daarop een flinke lepel humus, de geroosterde paprika en een plak gegrilde halloumi. Besprenkel met wat olijfolie en zoete chilisaus en beleg met de andere helft van het broodje.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.