Halloumi met spicy granaatappelsalsa

Ben jij er al uit? Wordt het uitgebreid of juist niet? Ga je voor nieuwe recepten of oude toppers? Voor Ottolenghi of toch liever die gevulde kalkoen? Of misschien schuif je wel ergens aan. Velen denken na over hun Kerstmenu. Zelf ben ik al uit het voorgerecht. Dat wordt dit jaar vegetarisch, omdat steeds meer mensen om me heen minder vlees eten.

Daarom maak ik deze gegrilde halloumi met spicy granaatappelsalsa. Die door het toevoegen van warme honing iets heel spannends krijgt en met al zijn kleuren een waar kerstplaatje op je bord vormt.

Tips voor een kerst zonder stress

Gelukkig kun je dit gerecht al bijna helemaal van te voren klaar maken (alleen de halloumi grill je op het laatst). Want ook dit jaar ga ik voor een kerst zonder stress. Wil jij dat ook? Bekijk dan hier mijn tips. Dan ga ik ondertussen weer de keuken in om jullie binnenkort te kunnen verrassen met een ander gerecht voor kerst.

Gegrilde halloumi met spicy granaatappelsalsa

Ingrediënten (4 pers)

500 gr halloumi, gesneden in plakken

1 doosje granaatappelpitten

4 el olijfolie

1 el limoensap

1 kleine rode chilipeper, gesneden in kleine ringen

1 klein teentje knoflook, fijngesneden

1 el granaatappelmelasse (optioneel)

2 el verse peterselie, fijngesneden

50 gr rucola

1 el honing

zout en versgemalen peper 

 

Bereiden

Voor het maken van de salsa meng je de granaatappelpitten met alle ingrediënten, behalve met de honing (en halloumi). Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Verwarm ondertussen een grillpan en grill hierin de plakken halloumi 1 à 2 min aan beide kanten, totdat ze knapperig bruin en zacht zijn geworden. Verwarm ondertussen in een pan de honing.

Verdeel wat rucola op de borden. Daarom de halloumi en salsa en besprenkel het gerecht met een beetje honing.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.