Happy New Year Taart

Nog een paar uurtjes en dan sluiten we het jaar 2013 af. Het jaar waarin chefkok's hun sterren inruilden voor een eigen brasserie. Of zelfs voor een rijdende hamburgertruck. We dankzij Jonathan Karpathios en Gwyenth Paltrow steeds creatiever worden met groenten. En onze bakkers het, dankzij de voedselzandloper, verliezen van havermout. Maar met name voor onze plofkippen en paarden was het nogal een zwaar jaar.

Mooi vond ik wel het besluit van het Noorse leger om tenminste één dag in de week geen vlees meer te eten. Zelfs de Duitse voetbalspelers verruilen zo af en toe hun schweine fleish en currywürst voor meer veggies. Toch moedig! En het besluit om in de Oosterschelde meer zeewier te kweken, komt niet alleen door de Dutch Weed Burger, maar ook omdat men ervan overtuigd is dat zeewier ons gaat voeden in de toekomst. Nog even dus en de Hollandse nieuwe maakt plaats voor Hollandse zeewiersla.

Voor Pipfoods bestond 2013, behalve uit de lancering van pipfoods.nl, ook uit een dagje op pad met het magazine Delicious en de pindakaastaart in de Allerhande. En werd PipDay in het leven geroepen. Eén dag in de week waarop Pip voor jou bedenkt welke healthy en easy maaltijd je op tafel zet. Voor vanavond bedacht ik deze hartige appeltaart. Want wie heeft er op oudejaarsdag niet nog een paar plakjes bladerdeeg en appeltjes in huis? En met een paar extra spicy ingrediënten tover je iets heel verrassends uit de oven.

 

Alvast een heerlijk 2014 gewenst.

Met nog veel meer kookinspiratie hier bij PipFoods!

 

Zin in kaaskoekjes vanavond? Kijk dan voor het recept op mijn Facebookpagina.

 

Appeltaart met geitenkaas en pijnboompitten

Ingrediënten

10 plakjes bladerdeeg

300 gr zachte geitenkaas

3 grote rode appels

1 ei

1 tl gedroogde chili

1/2 citroen, rasp en sap

1 takje verse rozemarijn, fijngesneden

30 gr pijnboompitten, geroosterd

2 el honing

peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg alle plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol deze vervolgens met een deegroller uit tot een lap ter grootte van het bakblik. Leg het deeg op het bakblik en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Meng de geitenkaas met chili, peper en het ei. Verdeel dit over het deeg. Snij de appels met schil in plakken en besprenkel met citroensap. Verdeel de appels over de taart. Bestrooi dan met rozemarijn en pijnboompitten. Bak de taart ca. 25 min goudbruin in de oven. Als de taart uit de oven is, verdeel je er de honing en citroenrasp overheen.

Tip: je kunt deze taart de ochtend van tevoren al klaarmaken. En voor gebruik nog even 10 min. op 200°C verwarmen. Maar koud is hij ook erg lekker.

 

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.