Limette tagliatelle met courgette en garnalen

Deze keer geen verhaaltje. Geen voedingsweetjes of handige tips. Geen nieuwe ontwikkelingen. Gewoon een heerlijk recept. Makkelijk, snel, gezond en met een heel hoog comfort gevoel. Zo eentje die je vaak op je menu zet en doorgeeft aan vrienden. Eentje, waarbij je elke keer dat je het maakt, een beetje trots op jezelf kunt zijn. En die je, of het nu buiten motregent of 30°C is, altijd kunt maken. Na een luie dag of nadat je gesport hebt. To good to be true? Bekijk dan snel het recept. En enjoy!

 

Limette tagliatelle met courgette en garnalen

Ingrediënten (4pers):
200 gr. tagliatelle
200 gr. courgette
350 gr. garnalen
1-2 el limoensap
rasp van 2 limoenen
4 takjes munt, fijngesneden
4 el olijfolie    
1 teentje knoflook, fijngesneden
40 gr. parmezaanse kaas, geraspt
zout en versgemalen peper

Bereiden:

Courgette grof raspen. Vervolgens de pasta koken zoals aangegeven op de verpakking. Intussen 2 el olie in een pan verhitten. Knoflook toevoegen en garnalen ca. 2 min. bakken of totdat ze niet meer glazig zijn. Garnalen met een spatel uit de pan halen en zolang afgedekt op een bord bewaren. Overige 2 el olie in de pan verhitten en courgette gedurende 3 min bakken. Op smaak brengen met zout, peper en limoensap. Muntbaadjes en limoenrasp erdoor mengen. Tagliatelle afgieten en toevoegen aan het courgette mengsel. Parmezaanse kaas erdoor mixen en direct serveren. Garneer met de garnalen.

 

Tip: om het gerecht wat pittiger te maken, bak je een fijngesneden chilipeper mee met de garnalen.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.