Pasta met geroosterde amandelen en ricottacreme

Going Nuts van tegenstrijdige berichten over wat je wel en niet kan of mag eten. Is ons vlees wel veilig? Hoeveel eieren mag ik per week eten? Hoe zit het nou echt met E-nummers, kleur- en smaakstoffen? Is melk wel zo gezond, etc etc. Heb jij ook veel vraagtekens? Komende tijd komen ze allemaal uitgebreid aan bod. 

Eén ding is wel zeker, of noten gezond zijn, daar heeft nog nooit iemand aan getwijfeld. Wie zijn gezondheid een boost wil geven, mooie haren en een goed geheugen wil en van knabbelen houdt, neemt elke dag een handje vol ongezouten noten.

Wist je dat..

  • je van het eten van amandelen stevigen botten en spieren krijgt, een betere weerstand en ze het minste vet van alle noten bevatten. En je er zelf heel makkelijk heerlijke amandelmelk van kunt maken.
  • veel noten naast alle goede vetten ook antioxidanten bevatten, die cellen in het lichaam beschermen tegen agressieve stoffen die bij processen in het lichaam ontstaan.
  • de kleine supernoot, genaamd hazelnoot, naast het verstevigen van botten en spieren, een hele gezonde antioxidant is.
  • beukennootjes ook door mensen gegeten kunnen worden. Wel met mate, want ze zijn in grote hoeveelheden giftig. Je kunt ze rauw eten of gebakken met een klontje boter. Mmhhh...... lekker na een stevige boswandeling.
  • pecannoten de noten zijn die je haar en huid mooier maken en je geheugen verbeteren. 
  • de walnoot misschien wel de gezondste van alle noten is, doordat ze je cholesterol laag houdt. Wordt zelfs beweerd dat ze remmend werken op borst- en darmkanker.
  • de kokosnoot ook mega gezond is. En dan vooral kokoswater en kokosolie. Om die reden begint Madonna haar dag altijd met een glas kokoswater.
  • noten ook gegeten kunnen worden als je op de kilo's wilt letten. Natuurlijk wel met mate, maar zoveel goede vetten zijn voor niemand slecht.

Waarom vertel ik dit allemaal? Omdat, naast dat wat mij betreft iedereen massaal aan de noten moet, herfst het seizoen is van de noten en je er zoveel lekkere dingen mee kunt maken. Zoals bijvoorbeeld deze pasta met noten.

Pasta met geroosterde amandelen en ricottacrème

Ingrediënten (4 pers.):
ca. 700 g cherrytomaten
3 teentjes knoflook
1 handvol verse basilicum
25 g geraspte parmezaanse kaas
1/2 bakje ricotta (225g)
50 g amandelschaafsel
300 g pasta (penne, liguri)
50 g rucola
3 + 1/2 el witte balsamicoazijn
2 + 1/2 el olijfolie
zout en versgemalen peper

Bereiden (ca. 30 min.):

Halveer de cherrytomaten en snij de knoflook fijn. Bak de cherrytomaten in 2 el olijfolie gedurende 3 min. Voeg knoflook en 3 el balsamicoazijn toe. Laat het geheel nog 4 min. op een lager pitje sudderen. Druk de tomaten volgens met een vork fijn, zodat het sap eruit komt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en laat de saus 10 min. rusten. Hak intussen de basilicum fijn en verdeel deze over de saus. 

Kook vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Terwijl de pasta kookt, meng je de parmezaanse kaas, de ricotta, 1/2 el olie en 1/2 el azijn goed door elkaar. Breng op smaak met zout. Daarna het amandelschaafsel roosteren in een anti aanbakpan, pan eerst goed warm laten worden, goed de pan in beweging houden. Let op! het schaafsel kan snel te bruin worden en smaakt dan bitter. Roer de pasta door de tomatensaus. Verwarm nog even indien nodig. Serveer de pasta met een paar lepeltjes van de ricottacrème, de geroosterde amandelen en garneer tot slot met rucola.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.