Pita met humus en sesamkip

De Kemper landhoen, Noord-Hollandse blauwe haan, Barnevelder en de Chaamse hoen.

Soorten die we vanaf 2015 meer in de supermarkten zullen gaan tegenkomen. Deze rassen groeien namelijk trager dan hun broertje de plofkip, waardoor ze minder kans hebben om ziek te worden. En dus geen prik in hun bil nodig hebben. Boffen deze kippen even met meer stro en granen in hun hok, een klein beetje meer ruimte om zich heen en twee uurtjes extra nachtrust. Of we dit verschil ook echt zullen proeven, weet ik niet. Wel gaan we het merken in onze portemonnaie. Hoe dan ook, ik vind het in ieder geval een heel fijn idee. Want dit meest veelzijdig stukje vlees staat toch wel vaak bij ons op het menu.

 

Pita met humus en sesamkip

Ingrediënten (4 pers.):
4 pitabroodjes
1 blikje kikkererwten (250gr)
1 tl harissa* (of vervangen door 1 tl scherpe paprikapoeder en een 1/2 teentje knoflook)1 zakje gemengde salade (koelvak)
zout en versgemalen peper
50 gr. sesamzaadjes 
3 el olijfolie
1 el citroensap

Benodigdheden:

Blender of keukenmachine

 

Bereiden:

Verwarm de pitabroodjes zoals op de verpakking staat aangegeven. Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi met zout en peper. Wentel de reepjes vervolgens door de sesamzaadjes. Kikkererwten (incl. het vocht uit het blik), 2 el olijfolie en de harissa in een blender of keukenmachine tot een romige massa pureren. Op smaak brengen met zout en citroensap. Rest van de olie (1 el) verhitten in een pan. Kipreepjes aan beide kanten gedurende 4-5 min. knapperig bruin bakken. Pitabroodje opensnijden en vullen met een beetje humus, gemengde sla en de kipreepjes.

 

* harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Verpakt in een tube en vooral te koop bij buitenlandse supermarkten.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.