Risottokoekjes

Zonder magnetron zou mijn leven er heel anders uitzien. Meer stress en minder kookexperimenten. Ik blancheer er groenten in. Maak er crispy chips van zoete aardappel in. Of van kokos. En warme appeltjes met kaneel voor de kinderen. Of appelmoes, als ik de tijd verkeerd inschakel.

Risotto in de magnetron
Dus waarom niet ook risotto? Een gerecht dat ik veel vaker zou willen eten, alleen heb ik niet zo veel geduld. Vocht toevoegen, dan weer roeren. Nog een keer. En dat dan zo 40 min volhouden. Mij te saai. Tijd dus voor weer een magnetron experimentje. Dat ik nu, na even puzzelen, hier met jullie durf te delen. Want het werkt! En smaakt! Zelf aan de slag? Kijk dan hier.

Leftover
Ben je iets te enthousiast geweest met het maken van de risotto, gooi de restjes dan niet weg. Even bakken is dan de beste optie, want lang bewaarde risotto lijkt meer op rijstepap en weggooien is in het kader van no waste geen goed plan. Maar door restjes weer even te bakken, kun je alle kanten op. En zo ontstonden deze Easy Peasy Risottokoekjes. Die nog lekkerder zijn als je ze even dipt in zoete chilisaus.


Easy Peasy Risottokoekjes 

Ingrediënten (10 stuks):
100 gr risotto à al magnetron
150 gr panko broodkruim* (of paneermeel)
1 ei, losgeklopt
bloem
olie om in de bakken

erbij: zoete chilisaus

* te koop in het Aziatische vak van de supermarkt of bij de toko


Bereiden
Vorm met je handen kleine ronde koekjes van de risotto. Wentel de koekjes eerst door de bloem. Dan door het ei en tot slot door de panko. Bak de koekjes in de olie goudbruin en knapperig en totdat ze warm zijn van binnen. Serveer met zoete chilisaus.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.