Salad Party

Salades saai? Ja, tijdens het gevulde ei tijdperk. Waarin de eieren aangemaakt werden met alleen mayonaise en aromat. Dat je echt gek bezig was als je appel toevoegde aan je salade met zalm en aardappel. En we luisterden naar deuntjes als "salades van Johma, verrassende lekkere salades". Good old times, en gelukkig heel ver achter ons.

Nu zijn salades hip & hot! Combinaties van uitheemse specerijen en groenten van Hollandse bodem zijn normaal. We voegen er granen, noten en verse kruiden aan toe en toppen het af met vis, buitenlandse kaas of bonen. Inmiddels heeft elke grote stad zijn eigen salade hotspot en doen de supermarkten ook lekker mee.

Good for me, want nu hoef ik me niet meer te schamen als ik elke dag een salade eten. Niemand die meer vraagt of ik wil afvallen. Of denkt dat ik een eetstoornis heb. En nee, ik eet ook niet alleen raw. I just LOVE salads. De explosie van smaken en kleuren. En de knapperige toevoegingen. Dat maakt mij gelukkig. Helemaal als ik samen met vrienden eet. Vandaar mijn salad party's.

Om na afloop stapels afwas te vermijden, kies ik voor eatable borden. In de vorm van blaadjes sla, lof en tortillabakjes. Allemaal zo uit de hand. Zelfs ijshoorntjes vervangen mijn borden. Tenminste, als ze gevuld zijn met iets zoets, zoals een salade van watermeloen, feta en munt of de Thaise mango garnalen salade. So give this DIY food party a try. Want met elkaar bezig zijn met eten, is al een feest op zich.

Broccolicouscous met feta en granaatappelpitten

Ingrediënten (4 pers.)

200 gr broccoliroosjes

50 gr ongezouten cashewnoten

2 el olie

200 gr feta, in blokjes

100 gr granaatappelpitten

handje vol verse munt, fijngesneden

2 bosuien, in ringen gesneden

zout en peper

Bereiden

Verkruimel de broccoli samen met de cashewnoten en olie in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Voeg aan de broccolicouscous de fijngesneden munt en ringen bosui toe. Schep nu voorzichtig de blokjes feta erdoor. Garneer de salade met de granaatappelpitten. 

Cannellinibonen salade

Ingrediënten (4 pers.)

400 gr cannellinibonen, uitgelekt

500 gr cherry tomaten, gesneden in vieren

300 gr courgette, in blokjes

1 kleine rode ui, fijngesneden

handvol verse koriander, fijngesneden

2 el citroensap

3 el olijfolie

1 tl gemalen komijn

Bereiden

Meng alle ingrediënten in een grote kom. Deze salade is het lekkerst op kamertemperatuur. Perfect dus voor een outdoor salad party.

Spicy krab met quacamole

Ingrediënten (4 pers.)

1/2 kleine rode ui, gesneden in ringen

1 little gem, gesneden

sap van 1 limoen

1 blikje krab op waterbasis

1 bosui, fijngesneden

1/2 chilipeper, fijngesneden

1 rijpe avocado

1/2 teentje knoflook, fijngesneden

zout en peper

Bereiden

Meng de krab met de helft van de chilipeper, de gesneden bosui en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper. Prak de avocado fijn met een vork. Voeg hier de overgebleven chilipeper en knoflook aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de krab, de quacamole, de gesneden sla en rode ui over aparte bakjes. Zo kan iedereen zelf zijn eatable bord beleggen.

Thaise mango garnalen salade

Ingrediënten (4pers.)

1 mango, gesneden in plakken

200 gr garnalen, gekookt

1 chilipeper, gesneden in dunne repen

1 bosui, gesneden in dunne repen

handvol verse koriander, fijngesneden

1/2 komkommer, gesneden in dunne repen

50 gr peultjes, gekookt

1 rode paprika, gesneden in dunne repen

2 el sweet chili saus

1 limoen

Bereiden

Meng de sweet chili saus met de rasp en het sap van 1 limoen. Mix vervolgens alle overige ingrediënten met de dressing. Voeg voor een extra knapperige bite wat ongezouten pinda's toe.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.